Запорожские футболисты пролетели мимо финальной части Евро U-19

 Задоя, Сидорчук и Каськов сыграли в трех матчах квалификации, а Коваль — просидел на "банке"

 

 

 

 

 

 

 

 

Україна (U-19) − Англія (U-19) − 1:1

Голи: 1:0 Зубко (81), 1:1 Парретт (83).

Україна: Левченко, Бутко, Парцванія, Кравченко, Поліщук, Чайковський (Сокуренко, 87), Задоя, Сидорчук, В.Коваль (Зубко, 58), Морозенко, Козак (Каськов, 46).

Вилучення: Задоя (84).

У понеділок, 31 травня, в останньому турі відбірного еліт-раунду Євро-2010 серед команд 3-ї групи, що тривав в Україні, господарі вдовольнилися нічиєю зі збірною Англією (1:1). Таким чином саме остання здобула путівку до фінальної стадії континентальнї першості. Гол Ігоря Зубка подарував синьо-жовтим надію, котра майже відразу була знищена Діном Парреттом.

Представницька підтримка

Підтримати своїх співвітчизників до бородянського стадіону «Борекс» завітали керівники Федерації футболу України на чолі з президентом ФФУ Григорієм Суркісом, а також тренерський штаб національної збірної у повному складі.

Різні завдання

Британці підійшли до вирішальної зустрічі зі стовідсотковим показником і могли дозволити собі не відряджати уперед великі сили, сконцентрувавшись на захисті власних воріт. Водночас підопічним Анатолія Бузника, котрі напередодні поступилися ірландцям (0:1), потрібна була тільки перемога. Причому бажано з різницею у два м’ячі − у цьому випадку можна було не озиратися на результат матчу Ірландія − Боснія-Герцеговина, що проходив паралельно.

Дальні удари

Турнірне становище й зумовило хід поєдинку. Синьо-жовті начебто мали територіальну перевагу, хлопці Ноела Блейка терпляче відбивалися, при нагоді контратакували, але майже не залишали вільних зон на своїй половині поля. Володимир Коваль, Сергій Сидорчук та їхні партнери перевіряли пильність Деклана Радда дальніми «пострілами», однак дивідендів ці спроби не приносили.

Надія від Зубка

У такому ключі проходив перший тайм і більша половина другого. Усі ж основні події відбулися незадовго до фінального свистка. Спочатку залишений на самоті Зубко − один із тих, ким Бузник підсилив гру своєї команди по перерві, покарав суперників за недбалість. Нападник «Кримтеплиці» опинився один перед англійськими воротами, поціливши у вільний кут.

Прикрий фініш

Рахунок 1:0 міг би влаштувати господарів, якби в іншому матчі Боснія-Герцеговина спромоглася зачепитися бодай за очко. Втім, Ірландія вигравала (1:0), отже, українцям був потрібен ще один гол. Але майже відразу, захопившись атакою, вони пропустили контрвипад «левів», який виваженим ударом з лінії карного майданчика завершив один із найактивніших у складі британців − півзахисник «Тоттенхема» Парретт (1:1).

Помста англійців

Друга жовта картка, котру згодом побачив перед собою Євген Задоя, фактично поставила хрест на надіях збірної України. Англія, яку синьо-жовті торік обіграли у поєдинку за золото чемпіонату Європи, помстилася їм, не пустивши до фінальної стадії-2010. Тепер у липні на полях Франції нащадки родоначальників футболу змагатимуться за європейську корону разом із командою-господаркою та іншими щасливчиками еліт-раунду − Хорватією, Португалією, Іспанією, Італією, Нідерландами та Австрією.

 

 

ФФУ