Алексей Касьянов лидирует на турнире сильнейших многоборцев мира

 Запорожец опережает даже олимпийского чемпиона Пекина американца Брайяна Клея

 

 

 

 

В австрійському Гьотцісі стартував ювілейний традиційний турнір багатоборців Hypo-Meeting, що належить до виокремлено серії IAAF Combined Events Challenge, в якому беруть участь найсильніші українські багатоборці.

В чоловічому десятиборстві лідером після першого дня турніру став срібний призер зимового чемпіонату Європи 2009 року Олексій Касьянов. В активі запорізького атлета сума 4463 очки після п’яти видів. Першу стометрівку Касьянов пробіг за 10.63сек. Це був четвертий показник серед усіх учасників. Традиційно швидкі американці окупували після першого виду чільні місця. Олімпійський чемпіон Брайян Клей фінішував за 10.35, а чемпіон світу Трей Харді за 10.39сек. 
 

Втім, вже в секторі для стрибків у довжину український багатоборець встановив свій особистий рекорд для змагань на стадіонах, приземлившись на позначці 7м97см і вийшов у лідери змагань. Результати Олексія в секторі для штовхання ядра та стрибків у висоту були далекі від ідеальних і не дуже близькі до найкращих показників лідерів у цих видах. Так ядро Касьянов штовхнув на 15м01см, показавши в цьому секторі 13-тий результат, а у висоту настрибав 1м97см, і був тільки 20-им у цій дисципліні. Втім, в останньому виді першого дня Олексій показав традиційно високий результат, подолавши одне коло за 48.21сек. І хоча це був 4-ий показник серед учасників, лідери фінішували далеко позаду. 

Втім, після п’яти видів очевидного фаворита в чоловічому багатоборстві немає. Лише на 13 пунктів відстає від Касьянова олімпійський чемпіон Брайян Клей, котрий їхав до Гьотціса встановлювати новий світовий рекорд. 4317 очок і третя позиція за сумою першого дня у канадця Массімо Берточчіні. 4304 очки і четверта позиція у чемпіона світу Трея Харді зі США.

 

 

ФЛАУ