Кирилл Большаков: "Все правильно, проигрывает всегда тренер…"

 Наставник "Ферро" о ближайших домашних матчах против БК "Киев"

 

 

 

 

 

Експрес-інтерв’ю з керманичем запорізького «Ферро-ЗНТУ» напередодні серії плей-офф за «бронзу» чемпіонату Суперліги ми розпочали з неприємного, на наш погляд, для Кирила Вадимовича нагадування про закиди на його адресу, що з’явилися на кількох спортивних сайтах після півфінальної серії плей-офф.

— Як ви ставитесь до твердження, що ту серію «Азовмашу» програла не команда, а тренер?
— Все правильно: програє завжди тренер. Взагалі, у мене немає ніякого бажання полемізувати щодо цієї серії…

— У якому стані підійшла команда до «бронзових» випробувань?
— У звичному тренувальному. Морально хлопці готові до матчів за третє місце. А от фізичний стан гравців значно гірший. Дві гри , а саме друга і третя, півфінальної серії відібрали в них залишки сил, і відновити їх за лічені дні просто неможливо. Додалися й особисті проблеми зі здоров’ям. Зокрема Георгій Кондрусевич хворіє на бронхіт: ще вчора він тренувався з підвищеною температурою, має місце кашель. У Сашка Рибалка інші проблеми. Ще на початку року кардіологи рекомендували йому обмежувати ігровий час 20 – 25 хвилинами. Та після того, як через травму ми втратили Олександра Шапошникова, Рибалку доводилося відпрацьовувати до 40 хвилин. Звичайно, на користь йому це не пішло. І тепер лікарі вимагають для Олександра двомісячний реабілітаційний період.

— І яким же чином ви намагаєтесь компенсувати втрату ще одного бійця в складі?
— Ви правильно сказали: нашому капітану не позичати бійцівських якостей. Тому він готується зіграти проти БК «Київ» з повною самовіддачею, а реабілітацію планує перенести на червень – липень. Сподіваюсь, що й решта гравців, здатних принести бажаний результат, не підведуть у матчах зі столичним клубом. Хоча всі ми добре розуміємо, що нам протистоятиме досить сильний суперник, завдання завоювання медалей з нас ніхто не знімав.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»