Роман Григорчук: «По игре есть вопросы»

 Наставник "Металлурга" о победе над "Закарпатьем"

 

 

 

 

ЗАКАРПАТЬЕ — МЕТАЛЛУРГ 0:1. Послематчевая пресс-конференция.

Роман ГРИГОРЧУК, головний тренер Металурга:

— Звичайно, ми задоволені перемогою. Сьогодні вона потрібна перш за все для нас самих. Перед грою я налаштовував свою команду тільки на три очки. В минулих турах ми досить невиразно виглядали у поєдинках проти Арсеналу і Карпат, тому сьогодні мали реабілітуватися перед вболівальниками. Хотіли довести самі собі, що ми справді чогось варті, зробити собі подарунок. Однак, по грі є питання. Будемо розмовляти з футболістами.

— Заміна Кривцова на Вернидуба відбулася до гри?

— Так, це була нульова заміна.

— До матчу ви розрахували на таку гру Закарпаття ?

— Ми знали що для ужгородців ця гра буде надважливою, один з останніх шансів, тому відповідно налаштовували свою команду. Свої корективи внесла погода. Відчувалася спека, різкий перепад температури. Цим і пояснюю досить низький темп поєдинку. Ми в’яло вигляділи в русі. В перерві я попросив своїх футболістів потерпіти.

— Як вам гра Коваля?

— Ви знаєте, зараз ви можете запитати про гру будь-якого футболіста. Я задоволений командою, а отже задоволений і всіма.

Ігор ГАМУЛА, головний тренер Закарпаття:

— Прокоментувати хід подій на полі? Всі ж чули крики з трибун – «ганьба». Я згоден з глядачами. Тому що деякі люди не мають совісті. І це страшно. Однак я звинувачую тільки себе – значить десь не допрацював, не достукався. Коли на карту ставиться практично все, деякі товариші цього не розуміють… Звичайно, у поразці є багато причин. 28 градусів тепла і т. д… Однак, це все для приїжджих. Все було в наших руках. Воно і є. Ось зараз виграємо у Києві (іронічно – прим. автора)… Мені дуже важко зараз говорити. Я до всього готовий.

— В чому ж причина такої гри команди? Недостатнє фінансування, погані умови для роботи?

— Пігулки потрібно їм виписати. Комусь від голови, комусь від мігрені, комусь від сонця. Але це я так – жартую…

— І все ж таки, чого не вистачило — грошей?

— Ви помітили, що коли ми пропускаємо, вони одразу починають бігати. Ну от поясніть мені, як Віталій міг допустити помилку в такій ситуації?

— А це ж ваш один із найдосвідчених футболістів…

— Та всі вони досвідчені. Вибий м’яч ногою, головою, в кінці кінців, постав корпус – тебе звалять… Я не скажу, що нам чогось не вистачає. Не думаю що в нас всі погані. Повірте, перемогти хотіли всі. Вчора на тренуванні навіть декого вгамовувати прийшлося – такий бойовий настрій на гру був. Напевно, він прокинеться завтра… Причини потрібно шукати тільки в собі. Обіцяю – будемо битися до кінця. Як би не було, прогрес є, і був. Я все сказав в роздягальні (Ігор Гамула запізнився хвилин на 15 – прим. автора), можливо чогось і зайвого сказав. Хоча, зайвого не буває. Якщо є у вас знайомі футболісти, нехай вам розповідають.

Олександр Сабадош, Football.ua