"Козачка" вчистую проиграла "Динамо"

 Запорожанки не выиграли ни одной четверти

 

 

 

 

«Козачка-Запоріжжя» — «Динамо-НПУ» (Київ) 57:79 (15:21, 18:23, 8:16, 16:19)

 "Козачка": Римаренко — 15, Красникова — 11, Козаченко — 10

"Динамо": Агаларева — 16 + 8 подборов, Оланревайо — 14 + 9 подборов, Пэйн — 13

 

Недарма керманич запорізького клубу Юрій Велігура напередодні гри нарікав на відсутність ще бодай одного кваліфікованого гравця. Саме його, бажано за амплуа центрового, і не вистачило «Козачці», аби вчинити гідний опір і поборотися за пристойний підсумок у грі з одним з фаворитів сезону.

 

Майже до кінця третьої чверті у вболівальників господарок жевріла надія, що і хні улюбленці ось-ось наздоженуть суперниць і зроблять такий необхідний, переломний ривок. Але…. Йшов час і танули сили в господарок. Майже вщерть програвши відскок біля чужого кошика, запоріжанки намагалися надолужити згаяне шляхом триочкових кидків. Та цього вечора жодна з господарок не була, як то кажуть, в дусі. Можливо, лише Алла Кулага заслуговує на добру оцінку за сконцентрованість і мінімальну кількість помилок та капітан команди Марина Дорошенко за неабиякі бійцівські якості. Усі інші, особливо досвідчені гравці, зіграли значно нижче своїх можливостей. В чому причина? Гадаємо керівництво розбереться.

 

Від себе додамо, що потенційний лідер команди і мабуть найбільш потенційно талановита Катерина Римаренко доволі часто і не зовсім виправдано брала гру на себе, нехтуючи інтересами команди. Невже мріє про інший клуб і грає на особисту статистику? Вірити в це немає бажання, будемо спостерігати надалі.

А поки що перевага «Динамо» була в усіх компонентах. Добре зарекомендувала себе основна, стартова п’ятірка. Відчувається потенціал в центрової Адеоли Оланревайо. Не можна не відмітити і добре знайомих запоріжанам Оксану Ющенко та Наталю Сильянову – на очах вибагливої, добре знайомої публіки, дівчата зіграла майже відмінно.

 

Юрій Велігура (головний тренер «Козачки»):

— «Дуже розчарований підсумком. Не як небудь, а дуже… Знову проблема центрового і саме сьогодні. У дебюті самі віддали ініціативу, не забивши десь половину зі стовідсоткових м’ячів. Наступної неділі буде зовсім інша гра, хоча в «Луганських ластівок» є дуже сильний центровий. Подумки ми вже в плей-офф, гадаю тут все вирішено – нашим суперником, скоріше за все, буде одеська «Південна Пальміра».

 

Володимир Рижов (головний тренер «Динамо»):

– «В принципі підсумком задоволений, хоча я б не сказав, що перемога далася нам легко. Впоралися в захисті, більш-менш вдало грали в нападі. Не задоволений запасними, які майже не допомогли – важко буде, шість гравців як було, так і є, вони і грають. До плей-офф поки що не готові на всі сто відсотків, добре що є час та ігри. Намагаємося награти центрову Оланревайо, яка дуже слабо зіграла з «Дніпром». Працюємо і продовжуємо боротьбу за перше місце».

 

Оксана Ющенко (гравець «Динамо»):

— «Як на мене гра для нашої команди склалася дуже непогано, хоча були деякі помилки. Ідеальної гри не буває в принципі – тренер навряд чи буде задоволений усім. «Козачка» розпочала дуже вразливо, а потім відсоток влучань в дівчат залишав бажати кращого».

 

На жаль коментаря від когось з гравців «Козачки» отримати не вдалося – дівчата ввічливо відмовляли, лише вітаючи зі святом Великодня. Наполягати не було сенсу – все і так зрозуміло.

 

 

 

Ігор ПАВЛЕНКО,  прес-служба БК «Козачка-Запоріжжя»