Кирилл Большаков: "Тяжело играть после поздравлений"

 Превью к поединку "Ферро" — "ДнепрАзот"

 

 

 

 

 

У передостанній день березня, о 18:00, запорізький «Ферро-ЗНТУ» в рамках регулярного чемпіонату Суперліги прийматиме дніпродзержинський «ДніпроАзот». Однак сектори Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд», у якому володарі Кубка Суперліги проводять свої домашні матчі, будуть заповнені вщерть на годину раніше початку гри. Адже ця спортивна споруда не в змозі вмістити всіх, хто бажає стати свідками вшанування перших лауреатів баскетбольного сезону за феноменальний успіх у «Фіналі чотирьох».

— Саме в цьому і вся складність ситуації, — вважає керманич «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Спочатку – вітання, нагороди, а потім – гра. А як же бути з націленістю на результат?

— Мабуть, вашим підопічним вистачило уроку, який вони отримали в Маріуполі. У всякому разі, перемога в наступному матчі в Миколаєві це засвідчила. Обійшлося без травм?

— Так, на сьогодні наш лазарет, на щастя, порожніє.

— Після гри з «Азовмашем» ви мали величезні претензії до Стівена Бьортта, який зловживав індивідуальною грою й дбав, перш за все, про власну статистику. У вас навіть було прагнення розпрощатися із цим гравцем.

— Мене заспокоїв президент клубу Валерій Елькінсон: «До хірургічних дій можна вдатися будь-коли». Стівен – гравець гарний, здатний суттєво вплинути на підсумок того чи іншого матчу. Але, одна справа – коли він працює на загальнокомандну перемогу, інша – коли вирішує свої справи.

— Що вам відомо про суперника?

— Після нашої січневої гри з цієї командою її склад змінився на 50 відсотків. Передивилися кілька відеозаписів матчів за участю трансформованого «ДіпроАзота». Мушу визнати, що в останніх іграх із «Будівельником» і МБК «Миколаїв» наш майбутній суперник не виглядав приреченим на поразку. Тож налаштовуватися на двобій із ним треба серйозно.

Нагадаємо, що матч першого кола в Дніпродзержинську приніс перемогу «Ферро-ЗНТУ» (94:73). Головною забивною силою в складах обох команд були американські легіонери: у запорізькому клубі – Чарльз Томас (29 очок + 10 підбирань) і Кевін Тіггс (24 + 5 підбирань), у господарів – Мігель Мортон (25 + 9 підбирань), але останній невдовзі з’явився у лавах БК «Одеса».

 

БК "Ферро-ЗНТУ"