Перед встречей с "Днепром" "Козачка" потеряла центровую

 Анонс ближайших матчей запорожского баскетбольного клуба

 

 

 

 

 

Вельми цікавим обіцяють бути наступні дві гри для запорізької «Козачки». Після незначного корегування попереднього проекту календаря у суботу, о 14.00, запоріжанки прийматимуть «Південну Пальміру» (Одеса), а ввечері понеділка до сусіднього міста завітає один з фаворитів чемпіонату – дніпропетровський «Дніпро». Початок цієї гри о 18.00.

 

Для найбільш цікавих зазначимо, що корегування календаря відбулося через проведення на майданчику Палацу спорту треста ВАТ «Запоріжалюмінбуд» міжнародних змагань з бальних танців. Приємно, що керівництво ЖУПБЛ і команд-суперників з розумінням поставилися до прохання запорізького клубу. В свою чергу прес-служба «Козачки», за власною ініціативою, і за допомоги колег-земляків з баскетбольного клубу «Феро-ЗНТУ», вперше в історії клубу і жіночої ліги транслюватиме матч «Козачка-Дніпро» у мережі Інтернет на офіційній сторінці клубу. Організаційні моменти зараз знаходяться вже на завершальній стадії, і можливо, Україна і світ побачать цей на матч і через офіційний сайт ЖУПБЛ.

 

Стосовно кадрових питань, то лазарет команди напередодні остаточно звільнився  — стараннями лікаря команди Юрія В’юшкова до лав основної тренувальної групи повернулася Тетяна Панченко. Нагадаємо, що вже не буде виступати у команді цього сезону Тетяна Шаблинська, яка терміново припинила виступи через сімейні обставини і зараз знаходиться вдома, в Києві.

 

Підопічні Григорія Вуля і Юрія Велигури провели минулий тиждень у звичному тренувальному режимі, а ось виконавчий директор клубу Григорій Вуль напередодні матчів був у столиці, вирішуючи на нараді нагальні питання з керівництвом ліги. Повернеться Григорій Семенович до Запоріжжя лише у суботу і безпосередньо з вокзалу планує приїхати на гру.

 

Статистика взаємовідносин запоріжанок з «Південною Пальмірою» на користь фаворита поєдинку – запоріжанки перемагали на виїзді 90:45 і 69:66 та вдома 82:59. А ось з «Дніпром» запорізький клуб цього сезону грає менш вдало: у Дніпропетровську господарки двічі перемогли 77:53 і 82:67. Вони також поки були сильніші і в Запоріжжі 88:80.

 

Додамо, що головний тренер «Дніпра» Вікторія Большакова час від часу буває на інших іграх «Козачки» в Запоріжжі, адже ії чоловік Кирило успішно очолює «Феро-ЗНТУ» де грає і їх син Єгор. Зазначу, що надто принциповою буде гра для нещодавнього новачка запоріжанок Оксани Кисильової, яка до цього виступала саме за «Дніпро» і невипадково виявила бажання продовжити кар’єру в «Козачці», вже цілком природно стаючи одним з лідерів команди.

 

Ігор ПАВЛЕНКО,  прес-служба БК «Козачка-Запоріжжя»