Томас и Бьортт в символической пятерке недели

 Игроков "Ферро" отметили за хорошую игру в финале четырех Кубка Суперлиги

 

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками матчів чемпіонату, що відбулися протягом 9-11 березня, а також «Фіналу Чотирьох» Кубку Суперліги*.

Захисники

Стівен Бьортт («Ферро-ЗНТУ») – 23.3 очка + 4.3 передачі + 3.6 підбирання + 2.6 перехоплення = 22.3 РЕ.

На тижні Стівен Бьортт став головним творцем яскравої перемоги запорізької команди над «Говерлою», в матчі з якою плеймейкер запоріжців записав на свій рахунок 27 очок, 8 передач і 5 підбирань. А вже в неділю разом із партнерами здійняв над головою Кубок Суперліги, на шляху до якого «Ферро» пройшло дві столичні команди. У півфінальній грі з «Будівельником» Бьортт ніби й не помітив Халіда Ель-Аміна, повністю перегравши свого візаві, а у відповідальний момент, за десять секунд до фінальної сирени, вирішив долю поєдинку, холоднокровно реалізувавши штрафні. У фіналі саме Стівену вдалося переломити хід гри, яка складалася на користь киян, – наприкінці третьої чверті він скоротив відставання своєї команди до двох очок, а на початку заключної десятихвилинки вивів «Ферро» вперед, після чого запоріжців було вже не зупинити.

Халід Ель-Амін («Будівельник») – 28 очок + 5 передач + 3.6 підбирання + 3.3 перехоплення = 28 РЕ.

37 очок Халіда Ель-Аміна не допомогли «Будівельнику» здобути перемогу над «Києвом» у чемпіонаті. Однак, навіть пожертвувавши власною результативністю на користь команди у півфіналі Кубку Суперліги, американський розігруючий разом із партнерами змушений був вдовольнитися матчем за третє місце. І в тому, що столична команда в підсумку його посіла, – значна заслуга Ель-Аміна, котрий, вправно керуючи діями українських партнерів, записав на свій рахунок 36 очок, 6 передач і 6 підбирань, а також здобув звання кращого захисника за підсумками «Фіналу Чотирьох».

Форварди

Максим Пустозвонов («Київ») – 15.6 очка + 6.3 підбирання + 3 передачі + 1 перехоплення = 17.3 РЕ.

В переможному для «вовків» матчі проти «Будівельника» Максим Пустозвонов зіграв не так яскраво, як до цього звикли останнім часом уболівальники БК «Київ». Натомість у «Фіналі Чотирьох», за підсумками якого капітана киян було визнано кращим форвардом, він продемонстрував характер справжнього лідера, нагадавши і про свої снайперські якості (5/7 триочкових у півфіналі, 3/6 – у фіналі), і про надійну гру в захисті. Зовсім трохи Максиму та його партнерам не вистачило до завоювання Кубку Суперліги, перед розіграшем якого навряд чи хтось ставив на молоду команду Віталія Чернія.

Чарльз Томас («Ферро») – 16 очок + 9 підбирань + 1.6 передачі = 18.3 РЕ.

Важко переоцінити внесок Чарльза Томаса у завоювання запорізькою командою Кубку Суперліги. У півфіналі форвард записав на свій рахунок 24 очка та 9 підбирань, ставши найрезультативнішим і найкориснішим гравцем своєї команди. У фінальній зустрічі, зустрівши у «трисекундній» серйозну протидію з боку В’ячеслава Кравцова, котрий щедро роздавав цього вечора «блоки», Томас, як і Хантер, сповна скористався своїм універсалізмом і переключився на атаки кільця киян з периметра, зокрема реалізувавши два влучні триочкові кидки.

Центровий

В’ячеслав Кравцов (Київ) – 14 очок + 7.6 підбирання + 5.6 блок-шота = 20.3 РЕ.

Впоравшись із Михайлом Анісімовим і ставши ініціатором ривка на старті третьої чверті, коли йому вдалося набрати 9 очок поспіль, В’ячеслав Кравцов відіграв важливу роль в перемозі БК «Київ» у столичному дербі. Фінальна гра Кубку Суперліги взагалі стала бенефісом центрового киян, котрий у півфіналі ніби накопичував сили. В матчі проти «Ферро» Кравцов зупинився у кроці від тріпл-дабла (17 очок + 11 підбирань + 9 блок-шотів), встановивши, крім того, рекорд сезону за кількістю блок-шотів в одній грі. Хоча після гри розчарований В’ячеслав і зізнався, що індивідуальні титули без командної перемоги для нього нічого не варті, проте звання кращого центрового та MVP «Фіналу Чотирьох» стали заслуженою винагородою за його яскраву гру.

* Середні статистичні дані гравців виведено на основі трьох матчів.

 

Официальный сайт Суперлиги