Кирилл Большаков: "Говерла" — грозный соперник"

 Наставник "Ферро" о предстоящей встрече с ивано-франковцами

 

 

 

 

 

Вівторковий матч між запорізьким та івано-франківським клубами має суттєве турнірне значення для обох суперників. «Ферро-ЗНТУ» намагатиметься зміцнити свої позиції в трійці лідерів чемпіонату, а «Говерла» — не поступитись восьмим місцем одній із трьох команд, що наступають їй на п’яти, тобто — «Хіміку», «Галичині» та МБК «Миколаїв».

Неабиякої інтриги матчу додає той факт, що саме в Івано-Франківську підопічні Кирила Большакова здобули свою першу виїзну перемогу в чемпіонаті – 86:71. Та якщо врахувати, що в середині четвертого періоду господарі ще вели в рахунку, можна уявити, яких зусиль коштував той виграш запоріжцям.

— Ми добре усвідомлюємо, наскільки грізний суперник нам протистоятиме, — констатує Кирило БОЛЬШАКОВ. — Такі виконавці, як американські легіонери Майкл Фрейзер і Патрік Спаркс, не потребують зайвих рекомендацій. З повагою ставлюсь і до білоруса Олександра Кудрявцева, і до литовця Айвараса Кяушаса, і до вихованця запорізького баскетболу Павла Ревзіна. Але за той час, що минув після нашого грудневого протистояння, лави «Говерли» поповнили американський центровий Тейд Деккер, ще один білорус Павло Ульянко, екс-донеччанин Ростислав Кривич. Отже, на сьогодні івано-франківська команда має рівний, збалансований склад.

Щодо нас, то проблем із кожним туром додається. У попередній грі в Рівному через травму не брав участь провідний виконавець Чарльз Томас. Нині він уже тренується, але в якому стані зустріне ігровий день не берусь судити. Та, як кажуть, біда одна не ходить. Під час чергового тренування травму отримав Георгій Кондрусевич, і його участь у матчі під великим питанням. Є проблеми зі здоров’ям у Олександра Шапошникова, Олександра Рибалка, Вінсента Хантера. За великим рахунком, п’ятірка згадуваних гравців не є боєздатною. Однак нам нічого іншого не залишається, як налаштовуватися на перемогу.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»