Чарльз Томас вновь в числе лучших

 Вторую неделю подряд игрок "Ферро" попадает в символическую пятерку недели

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку, визначену за підсумками матчів чемпіонату Суперліги, що відбулися протягом тижня.

Захисники

Джейсон Кроу (Дніпро) – 22.5 очка + 9 передач + 6 підбирань + 2 перехоплення = 30.5 РЕ*.

Протягом тижня «Дніпро» здобув дві важливі перемоги у чемпіонаті, обігравши «Грифонів» і «Говерлу». Жоден із суперників не зумів стримати лідера дніпрян Джейсона Кроу – в обох випадках до дабл-дабла американцю не вистачило однієї передачі. І якщо перемога над сімферопольцями була цілком очікуваною, то з «Говерлою», яка відчутно посилила свій склад, непросто доводиться будь-якому супернику, що вже відчув на собі маріупольський «Азовмаш». Однак у грі з івано-франківцями команда Дениса Журавльова вкотре продемонструвала, що має серйозні наміри щодо плей-офф. А плеймейкер «Дніпра» вже в першій десятихвилинці реалізував 5 із 5 триочкових кидків (!), довівши зрештою свій бомбардирський доробок до 30 пунктів, до яких він додав 9 передач, 6 підбирань і 2 перехоплення.

Джеррод Хендерсон («Будівельник») – 19 очок + 6.5 підбирання + 5 передач + 1.5 перехоплення = 19 РЕ*.

«Будівельнику» без травмованого Халіда Ель-Аміна доводиться непросто, на чому після гри з «Ферро» окремо наголосив Рімантас Грігас. Однак дві виїзні перемоги протягом тижня, одна з яких – над найближчим переслідувачем «Ферро», дозволяють «будівельникам» впевнено утримувати першу сходинку турнірної таблиці. Джеррод Хендерсон зробив вагомий внесок в перемогу своєї команди у Дніпродзержинську, відзначившись 24 очками та 8 підбираннями. Крім того, саме він перевів гру в овертайм, реалізувавши штрафний на останній секунді. Тріумф у Запоріжжі також не обійшовся без участі американця, на рахунку якого 14 очок, 8 передач і 5 підбирань.

Форварди

Максим Пустозвонов («Київ») – 27 очок + 3 підбирання + 1 передача + 1 перехоплення = 25 РЕ.

Вдруге поспіль Максим Пустозвонов опиняється у символічній п’ятірці тижня. Цього разу – за підсумками гри проти запорізького «Ферро-ЗНТУ», яку кияни провели без одного зі своїх лідерів – В’ячеслава Кравцова. Однак уже після першої половини підопічні Віталія Чернія вели 53:31, а капітан записав на свій рахунок 17 очок. А після того, як Стівен Бьортт у заключній чверті повернув запоріжцям сподівання на позитивний підсумок матчу, саме влучний триочковий кидок Максима Пустозвонова їх розвіяв.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 24.5 очка + 11.5 підбирання + 2 передачі + 2 перехоплення = 28 РЕ*.

Попри дві поразки, яких «Ферро» зазнало від столичних команд, Чарльз Томас став чи не єдиним гравцем у складі запоріжців, хто до останнього боровся за перемогу. Щоправда, у грі з «Києвом» американець «прокинувся» лише у другій половині. Зате в матчі з «Будівельником», зазнавши серйозної травми, лідер «Ферро» героїчно залишився на майданчику та продовжив грати «на одній нозі», записавши в підсумку на свій рахунок дабл-дабл: 27 очок + 16 підбирань.

Центровий

Деніел МакКлінток («Миколаїв») – 24.5 очка + 12 підбирань + 4 блок-шоти = 33.5 РЕ*.

Не варто зайвий раз нагадувати, що означає Деніел МакКлінток для нинішнього «Миколаєва» – команди, яка бореться за місце у плей-офф. Цього тижня підопічні Валентина Берестнєва здобули дві важливі перемоги – над «Хіміком» та «ОДЕСОЮ». Вже традиційний дабл-дабл (27 очок + 15 підбирань + 3 блок-шоти) у грі з южненцями, а також 22 очка, 9 підбирань і 5 блок-шотів у матчі з одеситами, роблять центрового МБК «Миколаїв» найефективнішим гравцем тижня.

* середні статистичні показники за підсумками двох матчів.

 

Официальный сайт Суперлиги