Кирилл Большаков: "Чтобы претендовать на высокие места, нужна стабильность"

 Наставник "Ферро" о предстоящей встрече с лидером Суперлиги "Будивельником"

 

 

 

 

— Кириле Вадимовичу, до матчу з «Будівельником», який є головним претендентом на перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги, Ваші підопічні підійшли після невдалої виїзної гри з іншим столичним клубом – БК «Київ». Виходить, урок, отриманий у домашньому протистояння з южненським «Хіміком», не пішов на користь.
— Справа не стільки в наслідках уроку, скільки в психології. Наш новачок Стівен Бьортт настільки високої думки про себе, начебто він рятівник якийсь. А нас рятувати не треба, просто дії кожного гравця мають бути підпорядковані командній грі. Якщо Бьортт це зрозуміє – добре, ні – доведеться вдатися до «хірургічного втручання». Між іншим, така манера гри притаманна більшості американських плеймейкерів. Вони прагнуть самотужки вирішувати долю матчу, а це — неприпустимо.

— Чи не тому в останніх матчах знизилася результативність решти провідних гравців «Ферро-ЗНТУ»?
— Цілком вірно. Олександр Шапошников, Георгій Кондрусевич і Вінсент Хантер знаходяться на голодному пайку, м’яч до них практично не доходить.

— Невдача у Києві обмежилася втратою очка, чи є ще й травмовані?
— Здається, обійшлося без травм. Щоправда, за станом здоров’я один із наших ключових баскетболістів не має можливості проводити в грі необмежену кількість часу. Цим і зумовлене запрошення Стівена Бьортта.

— Вас здивував хід попереднього матчу за участю «Будівельника» в Дніпродзержинську?
— Я не готовий коментувати гру чужої команди. Можу тільки стверджувати, що на сьогодні «Будівельник» — найсильніший клуб Суперліги. Звичайно, на діях цього колективу в Дніпродзержинську позначилася відсутність відразу трьох основних гравців – Халіда Ель Аміна, Дениса Яковлєва та Ричарда Гуінна.

— Є відомості, що останній наполегливо готується до матчу в Запоріжжі.
— Ми готуємось протистояти не якомусь окремому гравцеві, а команді, здатній і без згадуваних гравців вирішувати складні завдання. Щодо нас, то в якихось матчах із краще укомплектованими суперниками ми можемо перевершити себе, але для того, щоб претендувати на чільні позиції, потрібна стабільність.

— Ваші підопічні встигнуть відновитися до недільного двобою?
— Безумовно, чотири останні матчі в гостях, вимушені тривалі подорожі битими шляхами позначилися на стані гравців. То ж, слава Богові, що головний матч регулярного чемпіонату ми проведемо в рідних стінах.

 Аркадій КОПЕЛІОВИЧ, прес-аташе БК «Ферро-ЗНТУ»