Ольга Красникова — MVP недели в женской УПБЛ

 Игрок "Козачки" подобным образом отмечена второй раз за сезон

 

 

 

 

Найкорисніший гравець жіночої УПБЛ останнього тижня визначався за підсумками шести матчів регулярного чемпіонату. У понеділок київські динамівки на власному майданчику розгромили сімферопольський «Орлан» (101:58). Запорізька «Козачка» завдала домашніх поразок «Донбасу» (87:81) і «Луганським ластівкам» (98:63). У свою чергу «Орлан» у рідних стінах поступився і «Луганським ластівкам» (64:68), і «Донбасу» (69:72). І нарешті у суботу львівський «Політех-Баскет» виявився сильнішим за «Франківськ» (76:66).

Таким чином «Козачка» здобула дві важливі перемоги над своїми головними переслідувачами у турнірній таблиці. Природно, що MVP тижня стала саме представниця запорізької команди. Редакція офіційного сайту ліги зупинила свій вибір на Ользі Красніковій. Головний тренер «Козачки» Юрій Велігура після зустрічі з «Донбасом» висловив чимало претензій до своїх підопічних. Дісталося на горіхи і Ользі Красніковій. Але це не перекреслює вагомий внесок цієї баскетболістки в останні успіхи запоріжанок. Додамо, що Краснікова здобула звання MVP тижня вдруге за сезон. Раніше на подібний «дубль» спромоглася інша баскетболістка «Козачки» Катерина Римаренко, а Наталія Мелентьєва стала найкращою тричі.

У матчі з «Донбасом» за 29 з половиною хвилин в активі Краснікової 18 очок, 4 підбирання і 4 перехоплення. Ольга реалізувала 5 з 12 двоочкових, 2 з 3 триочкових і 2 з 2 штрафних кидків. У поєдинку з «Луганськими ластівками» за 27 хвилин Краснікова здобула 20 очок, зробила 7 підбирань і 5 результативних передач. Вона реалізувала 4 з 8 двоочкових, 2 з 5 триочкових і 6 з 7 штрафних кидків. У середньому Ольга набирає 17,2 очки за гру (сьомий результат у лізі), робить 5,2 підбирання, 2,2 передачі і 2 перехоплення.

Головними конкурентками Краснікової у боротьбі за звання MVP були росіянки Олена Гришина і Наталія Мелентьєва. Але основним аргументом не на їхню користь стали перемоги «Козачки» і над «Луганськими ластівками», і над «Донбасом».

Олена Гришина у матчі з «Орланом» за 38 з половиною хвилин набрала 25 очок, зробила 10 підбирань і заробила на собі 12 фолів. У зустрічі з «Козачкою» за 35 хвилин на її рахунку 28 очок, 8 підбирань і 8 зароблених на Гришиній фолів.

Наталія Мелентьєва цілком могла стати MVP утретє поспіль. У Запоріжжі росіянка має таку статистику: 25 очок + 12 підбирань + 5 передач. У Сімферополі її показники наступні: 23 очки + 10 підбирань.

Інші баскетболістки відзначилися минулого тижня локальними досягненнями. Стабільною грою відразу у двох матчах запам’яталася хіба що Ольга Ляшкова з «Донбасу», яка у сумі здобула 35 очок. Оксана Ставицька допомогла «Луганським ластівкам» вирвати перемогу у Сімферополі (20 очок + 6 підбирань). У поєдинку з «ластівками» Оксана Кісільова чи не вперше вдало відіграла за «Козачку» (12 очок + 13 підбирань). Ірина Граненко набрала 22 очки у матчі «Орлану» з «Донбасом». Олена Стащук була кращою у складі «Політех-баскету» (18 очок + 12 підбирань), а Оксана Письменник має найкращу статистику серед гравців «Франківська» (23 очки + 9 підбирань).

 

ЖУПБЛ