Чарльз Томас в символической пятерке недели

  В матче с «Одессой» игрок «Ферро» сделал 15 подборов

 

 

 

 

Пропонуємо вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками матчів чемпіонату Суперліги, які відбулися в суботу, 30 січня.

Захисники

Даррел Мітчелл («Хімік») – 29 очок + 5 підбирань + 3 передачі + 2 перехоплення = 30 РЕ.

Перед грою з «Хіміком» захист «Грифонів» отримав завдання відрізати задню лінію суперника від «великих», порушивши таким чином організацію гри южненців. І нехай Даррел Мітчелл віддав лише три передачі, проте його 29 очок, завдяки яким він встановив особистий рекорд результативності в чемпіонаті, 5 підбирань і 2 перехоплення стали вагомим внеском у перемогу команди. А підібраний відскік і чотири впевнено пробиті штрафні наприкінці додаткової п’ятихвилинки фактично визначили долю матчу, який завершив триочковий від Івана Кольєвіча.

Рамел Каррі («Азовмаш») – 25 очок + 7 передач + 6 підбирань + 2 перехоплення + 1 блок-шот = 33 РЕ.

Лише нещодавно з’явившись в «Азовмаші» та провівши чотири гри за свою нову команду, Рамел Каррі, за словами головного тренера Андрія Подковирова, значно посилив задню лінію, а також став її справжнім лідером. У грі з «Миколаєвом», особливо у другій її половині, американець був однією з головних дійових осіб на майданчику, встигаючи набирати очки (на його рахунку 5 двоочкових, 4 триочкових і 3 штрафних кидки), асистувати партнерам і відпрацьовувати в захисті.

Форварди

Максим Пустозвонов («Київ») – 15 очок + 4 перехоплення + 3 передачі + 2 підбирання = 18 РЕ.

Впевнена гра Максима Пустозвонова, насамперед у захисті, стала одним із факторів успіху «Києва» в матчі з «ДніпроАзотом», на чому наголосив і головний тренер дніпродзержинців Георгій Ступенчук. Відзначився третій номер «вовків» і в атаці, записавши на свій рахунок 18 очок і ставши другим за результативністю гравцем своєї команди.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 23 очка + 15 підбирань + 3 перехоплення + 2 передачі = 33 РЕ.

Американський важкий форвард вкотре підтвердив високий клас, записавши на свій рахунок у грі з «ОДЕСОЮ» третій за місяць, а загалом – одинадцятий, дабл-дабл у чемпіонаті. А 15 підбирань, зібраних Томасом, дозволили американцю майже наздогнати Майкла Фрейзера, якому він нещодавно поступився першістю в суперечці найкращих «ребаундерів» чемпіонату.

Центровий

Хасан Різвіч («Азовмаш») – 23 очка + 8 підбирань + 3 блок-шоти + 1 передача + 2 перехоплення = 30 РЕ.

Найважчий вибір був пов’язаний із кандидатом на позицію центрового, оскільки саме п’яті номери в суботу відіграли важливу, а то й вирішальну роль в перемозі своїх команд. Особливо це стосується Михайла Анісімова («Будівельник»), В’ячеслава Кравцова («Київ»), Юріци Жужі («Кривбасбаскет»). Сильно провели матч «ОДЕСА» – «Ферро» як Станіслав Балашов, так і Вінсент Хантер. Однак саме Хасан Різвіч, котрий у січні дещо загубився на фоні свого нового партнера Деметріуса Александера, став найефективнішим п’ятим номером тижня, разом із Еріком Деніелсом і Рамелом Каррі забезпечивши «Азовмашу» впевнену виїзну перемогу над «Миколаєвом».
 

 

Официальный сайт Суперлиги