"Ферро" легко разобрался с "Днепром"

  Запорожцы переиграли соседей с разницей в 24 очка

 

 

 

«Ферро-ЗНТУ» — «Дніпро» — 113:89 (32:10, 28:25, 21:26, 32:28).

«Ферро»: Томас – 23 очка + 13 підбирань; Хантер – 20 очок + 5 підбирань + 3 передачі; Шапошников – 20 очок + 5 передач + 3 перехоплення; Тіггс – 15 очок + 3 підбирання; Чемякін – 12 очок + 6 підбирань; Кондрусевич – 11 очок + 3 підбирання; Рибалко – 10 очок + 9 підбирань + 8 передач.

«Дніпро»: Кроу – 21 очко + 6 підбирань + 5 передач; Лекявічус – 20 очок + 6 підбирань + 5 перехоплень + 4 передачі; Лебедєв – 14 очок.

Матч викликав велику зацікавленість у вболівальників обох команд. Зокрема, з Дніпропетровська прибула велика група фанатів «Дніпра», які палко підтримували своїх улюбленців.
Рівне суперництво на паркеті спостерігалося лише протягом 3 перших хвилин зустрічі. У господарів двома 2-очковими влучаннями відзначився Артем Чемякін, а Станіслав Тимофеєнко і Джейсон Кроу навіть вивели Дніпро вперед – 5:4. Однак на цьому «домінування» Дніпра закінчилося, і цілковитою ініціативою заволоділи запоріжці. Потужно в першій чверті зіграли Чарльз Томас (8 очок + 6 підбирань), Вінсент Хантер (7 очок), і під обома щитами впевнено почувався Чемякін (5 підбирань). Відзначимо також, що господарі вперше були покарані фолом за 36 секунд до перерви, а гості на той час мали 9 персональних зауважень.

Гості активізувалися після того, як їхнє відставання досягло 33 очок. В першу чергу, це стосується Джейсона Кроу, котрий додав до свого активу продовж другої чверті 7 очок, і Лінаса Лекявічуса (5), а на підбиранні 6 разів вдало зіграв Станіслав Тимофеєнко. Однак за рахунок впевненої гри Шапошникова, Томаса й Хантера господарям вдалося піти на велику перерву за рахунку 60:35.

Удвох наступних чвертях гра проходила на зустрічних курсах. У третьому періоді 3 влучаннями з-за дуги запам’ятався Георгій Кондрусевич , а в гостей наполегливістю в атаці відзначалися все той же Лекявічус (8) очок, Денис Іванов (6) І Капітан Дніпра Андрій Лебедєв (5).

У заключній 10-хвилинці розрив у рахунку неодноразово дорівнював 25 очкам, і жодній із команд не довелося внести значні корективи у хід зустрічі. В цей час свої особисті рахунки спромоглися збільшити Олександр Шапошніков на 9 очок, Чарльз Томас і Кевін Тіггс на 8 очок, а в гостей своє реноме підтримали Джейсон Кроу (12 пунктів) і Лінус Лекявічус (7 ). Втім остаточний рахунок зустрічі цілком відповідає співвідношенню сил на майданчику.

Післяматчева прес-конференція

Денис Журавльов, головний тренер БК «Дніпро»:

Звісно, я очікував, що гра буде важкою, особливо, непросто нам було в першій половині матчу. Хлопці не налаштувалися належним чином на те, щоб повертатися вчасно в захист, не бігали так, як слід. Натомість запоріжцям вдавалися швидкі відриви та легкі м’ячі. Підбір у перших двох чвертях також залишав бажати кращого Ми програли щит, і різниця в рахунку дуже швидко виросла…

Кирило Большаков, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:

Гра з нашого боку склалася так, що ми добре грали лише перші п’ятнадцять хвилин. Як тільки різниця в рахунку сягнула тридцяти очок, ряду гравців знадобилася додаткова мотивація для того, щоб продовжували грати в тому ж ключі. Почали програвати підбір, припинили захищатися. Довелося застосувати заміни та розмову в перерві й зараз, після гри. Останні двадцять п’ять хвилин мене зовсім не задовольнили. З такою грою, яку демонстрували наші гравці в захисті та на щиті протягом цього часу, команді не місце у вісімці.

 

 

 

 

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»