"Ферро" переиграл "Кривбассбаскет" в Кубке Суперлиги

 Обе команды заканчивали игру без главных тренеров

 

 

 

«Ферро-ЗНТУ» — «Кривбассбаскет» — 85:66 (21:15, 24:18, 22:18,18:15) 

 

«Ферро»: Тіггс – 23 очка + 6 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення; Кондрусевич – 16 очок; Хантер – 15 очок + 5 підбирань; Рибалко – 11 очок + 5 передач + 3 підбирання; Шапошников – 10 очок + 4 підбирання.

«Кривбасбаскет»: Жужа – 12 очок + 3 підбирання + 2 передачі; Копрівіца – 10 очок + 7 передач + 5 підбирань; Аллен – 10 очок; Зайцев, Корабльов – по 9 очок.
 

«Кривбасбаскет» – один з найбільш незручних суперників для запорізьких баскетболістів. І вже перша половина стартової чверті це засвідчила. Застосувавши жорсткий пресинг, гості повели в рахунку, аж доки на майданчику з’явився Вінсент Хантер, що замінив Змітровича. До того ж, у лавах запоріжців розігрався Кевін Тіггс, котрий протягом однієї хвилини приніс своїй команді 7 очок і таким чином встановив рівновагу – 7:7. А вперше «Ферро» вийшов уперед на 6 хвилині після вдало виконаної серії штрафних Кондрусевичем. Однак досягти відчутної переваги підопічним Кирила Большакова довго не вдавалося, і лише перед самісінькою перервою зусиллями Кондрусевича і Шапошникова господарі зуміли відірватися на 6 пунктів. Найрезультативнішими у складі Ферро були Тіггс (7 очок), Кондрусевич (6) і Хантер (5), а в гостей 7 очок у командну скарбничку приніс Ігор Зайцев.

Друга чверть розпочалася з двох похибок у захисті господарів майданчика, чим негайно скористалися дебютант криворіжців Марко Лекіч і капітан команди Дмитро Корабльов. А надалі у грі домінували запоріжці, серед яких головну загрозу для гостей становили Чарльз Томас і Вінсент Хантер, який, до речі, протягом цієї 10-хвилинки поповнив свій особистий рахунок десятьма очками. Поступово Ферро довів свою перевагу до 9 пунктів (38-29), і в цей момент не впорався зі своїми емоціями наставник гостей Звєздан Мітровіч, плюнувши в обличчя арбітру. На цьому його місія в матчі завершилася, й до фінальної сирени діями «Кривбасбаскета» керував Володимир Чурсін. А на табло перед великою перервою красувалися цифри 45:33.

У третій чверті гості спробували внести злам у гру. Їм вдалося зменшити відставання до 6 пунктів (49:43), але не за рахунок якихось комбінацій або індивідуальних дій під щитом суперника. Справа в тому, що долю наставника «Кривбасбаскета» розділив головний тренер Ферро-ЗНТУ Кирило Большаков. Щоправда, він не був настільки брутальним як фахівець із Чорногорії, але змушений був передати свої повноваження помічникові Дмитру Щиглинському. Команда ж на таку непередбачувану акцію відповіла самовідданою грою, в якій першу скрипку зіграв капітан команди Олександр Рибалко. Втім, на схвальний відгук заслуговує і Кевін Тіггс, чий особистий рахунок у третій чверті досяг 17 пунктів. У гостей відзначимо настирливість Йована Копрівіци, але його зусиль виявилося замало, щоб не дозволити господарям перед заключною чвертю вести перед + 16.

Ще в третій чверті через перебір фолів майданчик змушений був залишити Ігор Зайцев, а під завісу зустрічі достроково завершив гру Юріца Жужа. Щоправда, й «Ферро» зазнало втрат в особах Хантера і Томаса, але це не завадило запоріжцям довести гру до переможного фінішу. Найкориснішими гравцями цієї зустрічі були, безумовно, Кевін Тіггс і Вінсент Хантер, які спільними зусиллями принесли в командну скарбничку 38 очок, здійснили 11 підбирань і 5 перехоплень.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»