Кирилл Большаков: "Первая игра в году будет разминочной"

 Наставник «Ферро» о предстоящем матче с львовской «Политехникой-Галичиной»

 

 

 

 

Суперникам немає потреби вивчати один одного, оскільки вони вже зустрічалися в матчі чемпіонату Суперліги, а після кубкового двобою у Львові взагалі минуло лише два тижні. Щоправда, на останню зустріч «Ферро-ЗНТУ» їздив без своїх легіонерів, однак це не завадило гостям взяти гору в першій та заключній чвертях. В підсумку ж перемогу святкували господарі, які грали бойовим складом, – 88:80.

— У якому ж стані зустрічає запорізький клуб останній матч групового турніру? – запитуємо головного тренера «Ферро-ЗНТУ» Кирила БОЛЬШАКОВА.

— Мої підопічні підходять до завтрашнього матчу в різних кондиціях. По-перше, під час львівської гри травми отримали Єгор Большаков і два гравці дублюючого складу – Максим Козловець та Іван Тимощук. Тож короткочасну паузу вони використовували для лікування. Натомість Змитрович, Овдєєнко, Рибалко, Чемякін і Шапошников уже протягом п’яти днів проводили насичені тренування. Легіонери ж після повернення до Запоріжжя лише двічі виходили на ігровий майданчик Палацу спорту «ЗАБ» і, на мій погляд, перебувають не в кращих кондиціях.

— У зв’язку з цим у Вас не виникає побоювань за підсумок суботнього матчу?
— Ми вже забезпечили вихід у наступний етап Кубка Суперліги. Тому завтрашню зустріч розглядаємо в плані відновлення стану команди, оскільки надалі на нас чекають дуже відповідальні матчі чемпіонату.

— З огляду на цю перспективу керівництво клубу вдалося до посилення складу?
— Так, буквально через 30 хвилин до Дніпропетровська літаком прибуває 24-річний американський захисник Теодор Скотт, який першу частину нинішнього сезону у польському клубі «ISS Sportino», відзначаючись у середньому 20 очками. З цим гравцем укладено попередній контракт, і кубковий матч із львів’янами буде для нього своєрідними оглядинами. Втім, треба враховувати, що Теодор абсолютно нічого не знає про манеру гри нашої команди. Хоча, з подібними ситуаціями ми стикалися неодноразово. Досить згадати торішні дебюти у «Ферро-ЗНТУ» естонських легіонерів, а минулої осені американець Вінсент Хантер вписався у склад після двох тренувань.

— Якщо ж Теодор Скотт відповідатиме Вашим вимогам й баченню гри, мабуть, підвищиться й кінцева мета команди в сезоні?
— Звичайно. Серія домашніх перемог довела, що Запоріжжя сьогодні має конкурентоспроможну команду. Однак виїзні поразки від Будівельника» і «Кривбасбаскета» засвідчили, що задня лінія команди потребує зміцнення. Аби проводити в ній вдалі ротації, треба мати в наявності 5 – 6 гравців. Якщо Скотт безболісно увіллється у склад, можна буде вважати, що цю проблему вирішено.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»