Ольга Красникова — MVP недели женской УПБЛ

 Форвард «Козачки» установила рекорд результативности в чемпионате

 

 

 

 

Єдиною командою жіночої УПБЛ, яка минулого тижня здобула дві перемоги у регулярному чемпіонаті, стала запорізька «Козачка». Підопічні Юрія Велігури на виїзді переграли «Луганських ластівок» (93:81) і «Донбас» (93:75). Кращим гравцем цих матчів була форвард «Козачки» Ольга Краснікова. Саме її офіційний сайт ліги визнав найціннішим гравцем чемпіонату минулого тижня.

Нагадаємо, Краснікова пропустила дві попередні зустрічі «Козачки» і повернулася на майданчик після вимушеної перерви. Мабуть, за цей час Ольга скучилася за баскетболом, тому у Луганську та Донецьку її було не зупинити. У поєдинку проти «Луганських ластівок» 25-річна баскетболістка за 36 хвилин набрала 22 очки (4 з 11 двоочкових, 2 з 5 триочкових і 8 з 8 штрафних кидків). Як виявилося, це була лише розминка. Наступного дня Ольга була просто нестримною і встановила новий рекорд результативності нинішнього чемпіонату – 35 очок (9 з 20 двоочкових, 5 з 8 триочкових і 2 з 4 штрафних кидків). Крім того, в активі Краснікової 4 підбирання, 5 передач і 5 перехоплень за 40 хвилин, проведених на майданчику.

Зазначимо, що Краснікова входить до провідної десятки ліги за трьома показниками. У середньому за гру вона набирає 20,6 очок (2 місце), робить 2,6 перехоплень (6 місце) і 1 блок-шот (3 місце). Минулого сезону Ольга виступала за столичний «ТІМ-СКУФ» у чемпіонаті ФБУ і посіла восьму сходинку за результативністю (15,8 очок).

Крім Ольги Краснікової, у складі «Козачки» яскраво зіграла дворазова володарка звання MVP тижня Катерина Римаренко. У Луганську вона набрала 16 очок за 16 хвилин, а у Донецьку принесла своїй команді 28 очок за 37 з половиною хвилин.

У складі «Донбасу» останні матчі на високому рівні провело тріо Мелентьєва-Ісаченко-Ходова. Крім поразки від «Козачки», минулого тижня донетчанки переграли «Орлан» (80:67). У грі з кримчанками в активі Наталії Мелентьєвої дабл-дабл (23 очки + 10 підбирань). Зустріч з «Козачкою» росіянка завершила з такими показниками: 23 очки + 7 підбирань + 6 перехоплень. Наталія Ісаченко записала до свого активу два дабл-дабла. У суботу – 15 очок + 11 підбирань, у неділю – 20 очок + 11 підбирань, причому обидві зустрічі Наталія відіграла без замін. За відсутності травмованої Оксани Солонарь велике навантаження випало на Інесу Ходову. Вона провела на майданчику більше часу, ніж зазвичай, і зробила це з користю для своєї команди. У протистоянні з «Орланом» на рахунку граючого тренера донецького клубу 19 очок, 8 підбирань і 5 передач за 37 хвилин. У двобої з «Козачкою» – 11 очок, 8 підбирань і 3 передачі за 30 хвилин.

Звичні герої у складі «Луганських ластівок». Матч проти «Козачки» блискуче провела Олена Гришина (30 очок + 11 підбирань). У поєдинку з «Орланом» (86:80) виділялася Оксана Ставицька (22 очки + 4 підбирання + 6 передач). Запам’яталася вдалими діями Олександра Буренкова, яка у першій грі набрала 16 очок, а у другій – 13 очок, 11 підбирань, 3 передачі і 5 перехоплень.

Багатим на індивідуальні досягнення окремих гравців вийшов поєдинок в Івано-Франківську між місцевим «Франківськом» та львівським «Політех-Баскетом» (86:68). Насамперед відзначаємо ефективні дії Оксани Письменник, якій до тріпл-дабла не вистачило лише двох підборів (26 очок + 8 підбирань + 10 передач). Нагадаємо, тиждень тому у двох іграх поспіль Оксані до тріпл-дабла не вистачало всього двох результативних передач. Також у господарок корисно відіграли Катерина Паляничка (20 очок + 14 підбирань) і Мар’яна Комарняк (20 очок + 7 підбирань). У львів’янок унікальне досягнення на рахунку Олени Стащук – 30 очок + 20 підбирань. Тим самим центрова «Політех-Баскету» встановила рекорд чемпіонату за кількістю підборів у одному матчі, а за результативністю її результат увійшов до п’ятірки кращих.

ЖУПБЛ