"Ферро" разгромил дома "Химик"

 Запорожцы выиграли у южненцев все четверти матча

 

 

 

«Ферро-ЗНТУ» — «Хімік» — 106:61 (35:16, 24:12, 25:19, 22:14).

«Ферро-ЗНТУ»: Томас – 27 очок + 11 підбирань; Шапошников – 20 очок + 5 підбирань + 3 передачі; Хантер – 19 очок + 8 підбирань + 3 передачі; Тіггс – 15 очок + 9 підбирань + 2 передачі.

«Хімік»: Попов – 14 очок + 3 передачі + 2 підбирання; Рябчук – 10 очок + 2 передачі + 2 підбирання; Бланшар – 7 очок; Кальніченко – 6 очок + 7 підбирань.

Гості завітали до Запоріжжя після перемоги у виїзному матчі в Голландії у рамках євротурніру, і, звичайно, розраховували дати бій одному з лідерів Суперліги. Але запоріжці не дали жодного шансу підопічним Дмитра Базилевського, впевнено з перших хвилин захопивши ініціативу та повівши у рахунку. Здалося, що гості не очікували такого спурту, адже вже на п’яту хвилину «Ферро-ЗНТУ» вів 17:6 і в пасиві «Хіміка» було 8 фолів. Кінцевий рахунок першої чверті засвідчував цілковиту перевагу запорізької команди 35:16, причому, на останній секунді приголомшливого «цвяха» кидком з власної половини майданчика вбив гостям Кевін Тіггз. Протягом цієї десятихвилинки він записав до свого активу 9 очок, а беззаперечний лідер команди Чарльз Томас – на 2 більше. Схоже, вже після цієї чверті гості морально були зломлені.

Єдиний, хто хоч якимось чином намагався протистояти господаря, – Сергій Попов, який стовідсотково реалізовував штрафні кидки. На його рахунку було 10 очок після першої половини гри. У складі запоріжців Чарльз Томас довів особистий рахунок до 19, Олександр Шапошніков – до 12, а Тіггз до 11 очок. Під щитами найпродуктивніше з точки зору статистики діяв Вінсент Хантер – 6 підбирань.

У третій чверті гри набула трохи іншого характеру, адже результату було, за великим рахунком, досягнуто, і команди спробували грати на зустрічних курсах, немовби не дивлячись на табло. Втім, першу скрипку в діях господарів грав Чарльз Томас, який спромігся протягом третьої чверті довести кількість здобутих ним очок до 27, записавши до свого активу ще 6 підбирань.

Заключна чверть знову пройшла за сценарієм Кирила Большакова, який вирішив задіяти всіх наявних гравців. Щоправда, в середині чверті, після п’яти фолів, майданчик залишив Артем Чемякін, але й гості зазнали двох втрат в особі Едгараса Жельоніса та Станіслава Завадського.

Післяматчева прес-конференція

Олександр Шапошников, гравець БК «Ферро-ЗНТУ»:

Дуже приємно закінчувати календарний рік дома, грати проти хорошої команди. Настрій у хлопців був чудовим, що й відобразилося на табло. Варто відзначити, що команда з Южного сьогодні була не у своїй тарілці. Гадаю, це пов’язано з тим, що дорога сюди для них була досить складною.

Кирило Большаков, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:

Склад у «Хіміка» зараз не такий, як у минулі роки. Втім, і Мітчелл, і Бланшар, та й українські виконавці – гравці хорошого рівня, тому не можна як переоцінювати, так і недооцінювати суперника. Але й справді, приємно на такій мажорній ноті завершувати календарний рік. Наостанок хотілося б подякувати нашим уболівальникам за підтримку й побажати їм всього найкращого у новому році.

 

 

 

 

 

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»