"Ферро" обыгрывает лидера чемпионата Украины

 Это первое поражение БК «Донецк» в сезоне

 

 

БК «Ферро-ЗНТУ» — БК «Донецьк» — 102:92 (32:23, 27:13, 29:24, 14:32).

«Ферро»: Томас – 22 очка + 16 підбирань; Хантер – 21 очко + 15 підбирань; Тіггс – 14 очок; Рибалко – 12 очок + 4 передачі + 3 підбирання.

«Донецьк»: Перрі – 20 очок + 6 підбирань + 4 передачі; Кривич – 15 очок + 3 перехоплення; Оуенс – 15 очок + 3 підбирання; Івшин – 12 очок + 8 підбирань; Марш – 11 очок + 5 підбирань.

На матч лідерів Суперліги очікували з підвищеною цікавістю, тож палац спорту «ЗАБ» не зміг вмістити всіх бажаючих стати свідками цього захоплюючого протистояння. Господарі з перших хвилин захопили ініціативу й не поступалися нею протягом трьох періодів. Тон атакам «Ферро» задали гравці задньої лінії атаки Рибалко та Шапошников, а згодом почали набирати очки Хантер, Тіггс, Томас. Коли ж події зміщалися під щит запоріжців, там панували ті ж Томас і Хантер. Сподівання гостей внести злам у гру з’явилася з виходом на майданчик сербського легіонера Огнена Ашкрабіча, котрий дебютував у складі БК Донецьк. Він відзначився 5 пунктами, але на перерву команди пішли за рахунку 32:23 на користь «Ферро».

У другій чверті господарі спромоглися наростити перевагу до 23 очок. Протягом цієї 10-хвилинки Вінсент Хантер збільшив свій особистий доробок на 8 пунктів, Чарльз Томас – на 7. Запоріжці вдало діяли у захисті, й лише Кріс Оуенс був для них невловимим.

Третій період запоріжці теж виграли, але не так переконливо. А в гостей нарешті «прокинулися» Маркі Перрі (він збільшив свій актив на 7 пунктів), і Рікардо Марш, який заніс до свого активу протягом цієї 10-хвилинки 5 очок.

Здавалося, що маючи перевагу в 28 очок, господарі доведуть гру до розгромного рахунку, але на початку заключної чверті 5 фол отримав капітан «Ферро» Олександр Рибалко, і збалансованість дій запоріжців порушилася. Вони стали припускатися необов’язкових втрат м’яча, чим кілька разів вдало користувався той же Рікардо Марш. Донеччани повільно але впевнено почали скорочувати відставання, і нерви не витримали навіть у американських легіонерів Ферро Томаса й Хантера, котрі не реалізували по 2 фоли. Втім, час невблаганно наближався до фінальної сирени, яку прихильники запорізького клубу зустріли бурхливими оваціями.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»