Кирилл Большаков: "Готовимся дать бой БК "Донецк"

 Наставник «Ферро-ЗНТУ» о предстоящем матче с лидерами первенства

 

 

 

 

Нелегкі випробування підніс календар чемпіонату Суперліги баскетболістам «Ферро-ЗНТУ» в третій декаді листопада. Після поразки у виїзному матчі «Кривбасбаскету» на запорізький клуб чекає домашнє побачення з лідером, який досі в національній першості не пізнав гіркоти програшів.

— Які висновки зроблено з криворізької невдачі? – з такого запитання розпочалося наше прев’ю з головним тренером «Ферро-ЗНТУ» Кирилом БОЛЬШАКОВИМ.
— А хіба ми повинні були вигравати? – почув у відповідь.

— У всякому разі на це сподівалися численні прихильники вашої команди.
— Поразка в Кривому Розі має об’єктивні причини. Треба бути реалістами. «Кривбасбаскет» укомплектований 11 рівноцінними гравцями. У нас таких менше. Поки на майданчику знаходилася основна п’ятірка «Ферро-ЗНТУ», ми домінували. Коли ж почалася ротація, господарям вдалося перехопити ініціативу…

— За такого напруженого суперництва, яке було притаманне криворізькому матчі, ніхто не застрахований від травм. Ваших підопічних Бог милував?
— В тому-то й справа, що троє наших виконавців дістали пошкоджень, які не дозволяли їм тренуватися протягом кількох днів. Та сподіваюсь, що до суботи вони стануть в стрій.

Про нинішній стан гравців донецького клубу обізнані?
— Із цим проблем немає. БК «Донецьк» — на виду і в національній першості, і в Європі. Перші скрипки в цьому ансамблі – американські легіонери Ентоні Таккер і Маркі Перрі. Втім, не виключено, що саме в Запоріжжі відбудеться дебют у складі донецької команди сербського форварда Огнена Ашкрабича.

— Намагатиметесь дати бій грізному супернику?
— У всякому разі, готуємось. А там – як вийде.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»