Кирилл Большаков: "Мои подопечные — в очень хорошей форме"

 Наставник «Ферро-ЗНТУ» о предстоящем матче против львовской «Политехники»

 

 

 

 

Минулого сезону ці суперники зіграли шість матчів у рамках Української баскетбольної ліги. На попередній стадії чемпіонату в трьох іграх успіху досягли львів’яни: в Запоріжжі — 89:76 і 93:79, у рідних стінах — 90:66. Єдину перемогу «Ферро-ЗНТУ» відсвяткував у виїзній зустрічі 6 березня нинішнього року — 88:82. А в груповому турнірі сильнішими двічі були баскетболісти Львова — 96:95 та 106:80. Високу результативністю за підсумками шести матчів продемонстрували білоруський легіонер львів’ян Олександр Кудрявцев і Ярослав Зубрицький, які принесли в командну скарбничку відповідно 75 і 73 очки. І все ж найвлучнішим у цих іграх був головний бомбардир «Ферро-ЗНТУ» Джейсон Фонтенет (102 очки).

— Нинішнє незавидне турнірне становище «Політехніки-Галичини» аж ніяк не відповідає дійсному потенціалу цього клубу, — вважає головний тренер запорізької команди Кирило Большаков. – Львів’яни зазнали п’ять виїзних поразок, але подивіться кому: БК «Донецьк», «Азовмашу», БК «Київ», «Будівельнику», «Кривбасбаскету». Всі ці команди – визнані авторитети українського баскетболу, тож оцінювати можливості «Політехніки-Галичини» за набраними очками буде великою помилкою.
У суботу на нас чекає дуже важлива і важка гра з добре укомплектованим суперником. Я впевнений, що американським легіонерам Ніку Вільямсу, Грегу Херрінгтону та Шону Фінну майстерності не позичати. Чогось варті й представники колишньої Югославії Діме Тасовськи та Слободан Люботіна, а серед доморощених баскетболістів не можу не виділити ветерана львівської команди Ярослава Зубрицького і перспективного Ярослава Леміка.
Звичайно, те, що «Політехніка-Галичина» змушена проводити цей домашній матч у Запоріжжі, надає додатковий шанс нам, і ми повинні ним скористатися. Судячи з проведеного обсягу тренувальної роботи, мої підопічні зараз перебувають у непоганій формі, але справжню оцінку має дати безпосередньо гра.

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ»