По зубам ли запорожцам мариупольцы?

 Превью к матчу «Ферро-ЗНТУ» — «Азовмаш»

 

 

 

 

У 90-х роках минулого століття в запорізьких баскетболістів не виникало особливих проблем у матчах із «Азовмашем». Тоді підопічні Олександра Широбокова здобули 11 перемог із 12. А от сезон 2000/01 років пройшов під знаком переваги маріупольської команди, яка виграла всі чотири зустрічі. Саме тоді розпочався її шлях до визнання й численних титулів, а запоріжці після того сезону надовго вибули з еліти.

З тих пір чимало води утекло. З учасників згадуваних ігор у складі «Ферро» на сьогодні фігурують лише Кирило Большаков і Дмитро Щиглинський, щоправда, в ролі керманичів команди. А от Євгеній Подорванний і Олександр Скутєльнік і досі захищають кольори «Азовмаша».

За свідченням Кирила Большакова, його підопічні не перебувають у стані ейфорії після гучної перемоги над БК «Київ»:
— «Азовмаш» — дуже серйозний суперник, укомплектований сімома досвідченими виконавцями та перспективною молоддю. Не дивуватимусь, якщо найближчим часом у складі маріупольців з’явиться ще одне відоме ім’я. А чого вартий недавній переконливий виграш «Азовмаша» в естонського «Калєва» в рамках Єдиної Ліги ВТБ! Ми підходимо до завтрашнього матчу бойовим складом. Турбує хіба що невеличке пошкодження центрового Вінсента Хантера, яке він отримав у матчі з киянами.

 

БК «Ферро-ЗНТУ»