Тиггс — в пятерке лучших игроков недели в Суперлиге

 Игрок «Ферро» отлично провел встречи с «Говерлой и БК «Киев»

 

 

 

 

Шановні друзі, пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку Суперліги. Її учасники були визначені за підсумками тижня, протягом якого, нагадаємо, команди провели не лише матчі регулярної першості, а й розпочали боротьбу за Кубок Суперліги. Зверніть увагу на те, що середньостатистичні показники гравців виведені на основі результатів двох матчів.
 
Захисники
 
Дарелл Мітчелл («Хімік») – 18 очок + 8.5 передач + 5.5 підбирань (РЕ = 23).
 
Лідер Суперліги за результативними передачами надзвичайно стабільно проводить початок сезону у складі южненського «Хіміка». Ось і на цьому тижні американець допоміг своїй команді обіграти БК «Київ», щоправда, не зміг запобігти поразці від «Дніпра» (обидва матчі команда провела в рамках чемпіонату). Але 22 очка, 9 передач і 6 підбирань у першій грі та 14 очок, 8 передач і 5 підбирань у другій заслуговують лише на повагу.
 
Джейсон Кроу («Дніпро») – 23 очка + 9 підбирань + 5 передач (РЕ = 22.5).
 
Американський ветеран «Дніпра» продемонстрував цього тижня надзвичайно яскравий баскетбол, допомігши своїй команді здобути дві перемоги – над «Миколаєвом» у Кубку Суперліги та над «Хіміком» в чемпіонаті. Причому, якщо в кубковій грі захисник відзначився дабл-даблом (16 очок + 12 підбирань), то в Южному ледь не зазіхнув на рекорд результативності нинішнього сезону, набравши 30 очок і таку ж кількість балів рейтингу ефективності.
 
Форварди
 
Нелегкий вибір з-поміж семи кандидатів, серед яких Дмитро Брянцев («Київ»), Павло Улянко («Пульсар»), Рікардо Марш («Донецьк»), Денис Іванов («Дніпро»), Чарльз Томас, Кевін Тіггс і Георгій Кондрусевич (всі – «Ферро-ЗНТУ»), припав на форварда дніпропетровців, а також представника атакуючого тріо з Запоріжжя.
 
Денис Іванов («Дніпро») – 16.5 очок + 3 підбирання + 1 передача (РЕ = 19).
 
Денис Іванов, форма якого не може не радувати в світлі постійних травм цього гравця, дуже корисно відпрацював в обох матчах, які його команда провела на тижні. В кубковому поєдинку з «Миколаєвом», провівши на майданчику неповних 15 хвилин, він набрав 16 очок. У грі чемпіонату проти «Хіміка» українець продемонстрував стовідсоткове влучання (4/4 двоочкових і 3/3 триочкових), зібрав 5 підбирань і віддав 2 «асиста».
 
Кевін Тіггс («Ферро») – 22.5 очка + 5.5 підбирання + 1 передача (РЕ = 19.5).
 
Американець цього тижня надзвичайно рівно провів обидві гри своєї команди – і з «Говерлою» в Кубку, і з «Києвом» у чемпіонаті. Дещо результативнішим у його виконанні був матч проти івано-франківців, що й не дивно, враховуючи нинішній стан обох суперників.
 
Центровий
 
Михайло Анісімов доволі непогано відіграв проти «Пульсара» в Рівному, однак центровий «Кривбасбаскета» провів на одну гру більше, і провів не гірше, ніж його колега по амплуа.
 
Юріца Жужа («Кривбасбаскет») – 15.5 очок + 8 підбирань + 1 передача (РЕ = 20).
 
Схоже, хорватський центровий чудово вписався в командний механізм Звєздана Мітровіча, що доводять і дві останні гри в його виконанні: дабл-дабл (21 + 10) у грі проти «ОДЕСИ» та 10 очок і 6 підбирань за 14 з половиною хвилин в матчі криворіжців із «Політехнікою-Галичиною».
 

«Суперлига»