Кирилл Большаков: "Нас ожидает непростая игра"

 Превью к матчу «Ферро» — БК «Киев»

 

 

 

Протягом восьми років баскетболісти «Ферро» не зустрічались в офіційних іграх із БК «Київ» (кубкові двобої з резервним складом столичного клубу не братимемо до уваги). А про програні десять матчів наприкінці минулого століття й на початку нинішнього, можливо, згадує тільки їхній безпосередній учасник у складі «Ферро», а нині другий тренер команди Дмитро Щиглинський. Втім, спогади ті для нього не такі вже й сумні: Дмитро Іванович був найвлучнішим гравцем запорізької команди в іграх із киянами й зупинився на позначці 100 пунктів. Серед його колишніх опонентів у складі «вовків» залишився один – Олег Салтовець.

Щодо суботньої зустрічі американізованого «Ферро-ЗНТУ» проти українізованого БК «Київ», то баскетбольне Запоріжжя очікує її з підвищеним інтересом. Місцеве радіо анонсувало цей матч, представляючи гостей непереможним колективом (хто ж міг подумати, що вони зазнають фіаско в домашньому випробуванні з «Хіміком»).

Втім, наставник «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков високої думки про столичний клуб:
— Мені довелося бачити цю молоду, цікаву команду на меморіалі Миколи Говорунова в Дніпропетровську, і я отримав задоволення від гри молодих баскетболістів. Звичайно, їм ще не вистачає досвіду, але стиль ведення гри, рівень їхньої підготовки заслуговують на увагу. Тож нам буде непросто протистояти команді Віталія Чернія. Однак, на відміну від кубкового матчу з «Говерлою», сподіваємось вийти на гру проти «Києва» повноцінним складом: капітан «Ферро-ЗНТУ» Олександр Рибалко одужав і вже другий день тренується.
 

БК «Ферро»