«Мотор-ЗНТУ-ЗАС» готовится к новому сезону

Запорожские гандболисты провели уже несколько поединков с клубами украиской Суперлиги 

 

Доки гандболісти “ЗТРа” готуються до нового сезону то у Росії, то у Білорусі, інший запорізький клуб — “Мотор-ЗНТУ-ЗАБ” – живе дещо скромніше. Колектив тренується на базі ВАТ “Мотор-СІЧ” в Андріївці та останнім часом регулярно проводить товариські матчі. На минулому тижні команда зіграла аж чотири поєдинки проти луганського “Буревісника”, минулого вівторка за 90 хвилин гри (три тайми по 30 хвилин) з рахунком 56-28 розтрощила донецький “Шахтар”, який привіз аж занадто недосвідчених гравців. В середу, 12 серпня, «забівці» випробували свої сили у грі із полтавським “Динамо”. Поєдинок відбувався на базі відпочинку ЗДІА, що на острові Хортиця. 

Зрозуміло, що результат у товариському матчі не є головним. Набагато більш важливим є відпрацювання ігрових зв’язків, тим більше у “Мотор-ЗНТУ-ЗАБі” є кілька новачків. До лінійного Євгена Свиридовича (вихованець школи «ЗАБу», у якого не пішли справи у броварському «Будівельнику»), додалися два молоді гравці з київського “Авіатора” – ще один лінійний Станіслав Бережний та правий напівсередній Олексій Садовий. Ці посилення цілком задовольняють керманича команди Анатолія Невинського: «Зараз просто нема кого брати, України дуже обідніла на хороших гандболістів. Так що я задоволений нашими придбаннями». 
Не менш важливе те, що «МЗЗ» вдалося зберегти усіх лідерів команди. Хоча цього літа, враховуючи скрутне становище українських клубів, втримати Горбачова, Сапуна, Кривчикова-старшого, Шевченка, Яроцького було легше. З усіма ними подовжено контракти (перші троє пролонгували свої стосунки на рік, останні – на два роки). 

У полтавському “Динамо” також є нові обличчя, знайомі запорізькому вболівальнику. Зокрема, тренер полтавчан Андрій Портний до минулої осені працював із жіночим клубом “Мотор”, а Юрій Хауха чимало пограв за “ЗТР”. Загалом команди продемонстрували рівну гру з багатьма красивими епізодами. Після двох таймів «МЗЗ» вигравав 8 м’ячів, а на останню тридцтихвилинку Анатолій Невинський випустив молодь, яка втратила перевагу. У підсумку – нічия 35-35. 

У п’ятницю команди проведуть на базі ЗДІА ще один спаринг, а після того запоріжці здійснять до Полтави візит ввічливості – 20-го та 21-го серпня відбудуться ще два товариські матчі між “МЗЗ” та Динамо”. 
Після цього “забівці” проведуть кілька тренувань у Запоріжжі та візьмуть участь у меморіалі Бориса Бєлікова та Івана Соболевського, який розпочнеться 28-го серпня. Участь у ньому підтвердили українські “Портовик”, “Буревісник” та “Шахтар”, а також мінський СКА та краснодарський “СКІФ”.
Нагадаємо, у цьому сезоні «Мотор-ЗНТУ-ЗАБ» візьме участь не лише у національному чемпіонаті серед команд Суперліги, а й дебютує на євро арені у Кубку Челендж.

Максим Гіленко