У братьев Михайленко — бронза чемпионата мира по карате

Запорожцы отличились в командных соревнованиях

 

 На чемпіонаті світу з карате за версією SKIF, що завершився в Афінах, збірна Україна виборола п’ять медалей. Два золота, два срібла та одна бронза дозволили нашій команді посісти 11-те загальнокомандне місце. Загалом, у змаганнях взяли участь спортсмени з 70-ти країн світу. Про це turnir.com.ua повідомив титулований український каратист, учасник афінських змагань Юрій Яремчук.

Окрім Юрія Яремчука, місто Лева в Афінах представляв його вихованець Володимир Прокопів. Обоє львів’ян виступали у програмі індивідуального ката. Юрію Яремчуку, який виступав у віковій категорії 45-49 років, не пощастило. До бронзової медалі галичанину забракло лише 0.1 бала.
«Звісно, хотілося здобути медаль, однак не вдалося,- каже титулований львівський каратист. — А у розділі куміте в першому поєдинку жереб звів мене з ізраїльтянином, якого я п’ять років тому здолав на чемпіонаті Європи. Утім, цього разу перемога була за ним. Хоча я потім переглянув бій — одне очко дали супернику незаслужено. Загалом, впродовж чотирьох місяців ми тренувалися на твердому татамі, а в Афінах воно було слизьким. Звісно, всі учасники перебували в рівних умовах, але покриття також внесло свої корективи у наші результати».

За «два кроки» від медалі в Афінах залишився учень Юрія Яремчука – Володимир Прокопів, який виступав у програмі ката у віковій категорії 20-39 років. «У ката Володя дійшов до фіналу, де зайняв п’яте місце, — з приємністю згадую виступ свого вихованця Юрій Яремчук. — Це неабиякий успіх. За усю історію українського карате у цій категорії ще ніхто з наших спортсменів не проходив навіть одного кола. Натомість Володимиру це вдалося».

Якщо Яремчуку та Прокопіву в Афінах із медалями не поталанило, вибороли їх інші українські спортсмени. Зокрема, на найвищий щабель п’єдесталу пошани зуміли піднятися кияни Олександр Жиляков, Петро Якобчук та одесит Сергій Денисенко. Олександр Жиляков виборов золото в індивідуальному ката у категорії 50 –55 років. А тріо наших каратистів Жиляков, Денисенко, Якобчук вибороли золото в командному ката (від 50 років).
Окрім афінського золота одесит Сергій Денисенко завоював ще й два срібла. В індивідуальному ката (50-55 років) він був другим після Жилякова. У парі з Олександром у розділі якусоку куміте також був змушений задовольнитися срібною нагородою. А єдину бронзу у скарбничку нашої збірної поклали брати Михайленки із Запоріжжя. Роман, Анатолій та Руслан у командному ката (20-39 років) фінішували на третьому місці.

Командний залік:

1.Японія – 10 золотих, 4 срібних 6 бронзових
2.Венесуела – 5 золотих, 7 срібних, 3 бронзових
3 Італія – 4 золотих, 8 срібних, 4 бронзових
11. Україна — 2 золотих, 2 срібних, 1 бронзова

turnir.com.ua