Запорізькі борці здобули дві медалі XVIII літньої Універсіади України

З 26 по 27 серпня року на спортивній базі Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді проводилися фінальні змагання XVIII літньої Універсіади України з греко-римської боротьби. Участь у розіграші нагород взяли 77 здобувачів вищої освіти з 15 регіонів України.

Запорізьку область представила нечисленна делегація з трьох спортсменів, які подолали нелегкий шлях у понад 700 кілометрів автомобілем, аби виступити на цих змаганнях.

Усі троє запорізьких класиків на Універсіади провели по три сутички.

Здобувши в усіх перемоги, чемпіоном XVIII літньої Універсіади України став Юрій Дорогань, який виступав у вазі до 97 кг. Юрій – навчається у магістратурі Запорізького національного університету, тренується під керівництвом свого батька, Олексія  Юрійовича Дороганя.

У ваговій категорії до 55 кг  віце-чемпіоном Універсіади став Віктор Крандаков. Спортсмен поступився лише у фіналі. Віктор – студент другого курсу факультету фізичного виховання і спорту Запорізького національного університету.

Брат Віктора, Сергій Крандаков, виступаючи у вазі до 72 кг програв у поєдинку за «бронзу» та посів п’яте місце. Борець навчається на третьому курсі ЗНУ.

Обидва брати – вихованці Олега Олександровича Карпенка.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України