Запорізькі легкоатлети вибороли 12 медалей командного чемпіонату України серед дорослих та молоді

 

 

У Львові відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. 514 спортсменів з 24 регіонів України змагалися за нагороди і право потрапити до склади Збірної України, для виступу на міжнародних стартах літнього сезону.

Запорізьку область представили 12 спортсменів, які вибороли сім нагород дорослого чемпонату України, і п’ять – молодіжного.

Найбільшу кількість нагород приніс області Андрій Васильєв. Він став чемпіоном України в бігу на 100 м серед дорослих та серед молоді, його результат у фіналі – 10.53 сек (час у забігу 10.34). Також в бігу на 200 м запорізький спринтер виборов срібло серед дорослих (21.52 сек) і став чемпіоном серед молоді. До цього комплекту нагород Андрій додав ще й золото в естафеті 4х100 м, де виступав з представниками інших областей. Квартет Костриця Ерік,   Васильєв Андрій,   Коваленко Станіслав,   Соколов Олександр, показав час 39.48 сек.  Тренери Андрія Васильєва  – ЗТУ Рурак К.М., Боднар В.Я.

Досвідчена Катерина Карпюк підтвердила клас на дистанції 400 м, вигравши фінальний забіг з часом 53.25 сек, вона стала переможницею дорослого чемпіонату України.

В бігу на 400 м у чоловіків, друге місце серед дорослих виборов Микита Барабанов – 46.50 сек, на чемпіонаті України серед молоді цей результат приніс йому перше місце.

У секторі стрибків у висоту Вероніка Крамаренко виборола друге місце серед жінок, в кращій спробі підкоривши планку у 1 м 79 см, серед молоді вихованка Миколи Івановича Кардача стала першою.

У змаганнях з метання списа другим серед чоловіків став досвідчений запоріжець Юрій Кушнірук, який відправив снаряд на 64 м 63 см.

Ярослава Аполосова виборола друге місце у секторі метання списа серед молоді, крім того її результат, 43 м 40 см, був четвертим серед дорослих.

 

«ЗА!спорт»