«Металург» здобув важку нічию під проливним дощем

Завдяки голу Єгора Шалфєєва у компенсований час «Металург» здобув нічийний результат у матчі з «Гірником-Спорт» та гарантував собі місце у четвірці сильніших команд групи

20.11.2022. VBET UA Перша ліга. 13 тур. Стадіон «Юність» (Горішні Плавні).
ФК «Гірник-Спорт» – МФК «Металург» 1:1 (1:0)
Голи: Горбаченко (14) – Шалфєєв (90+1)
«Гірник-Спорт»: Коваленко, Д. Шинкаренко, Цвіренко, Ніколишин, Малакі, Громенко (Черниш 87), Сеницький, Підручний, Бодня (Хондак 82), Сейтхалілов (В. Шинкаренко 70), Горбаченко. Головний тренер: Ігор Жабченко
«Металург»: Байда, Басов, Сокол (Дворовенко 67), Палюх, Піддубний (Сад 81), Польовий (Кіча 81), Воробєй, Шалфєєв, Сніжко, Могильний (Білоцерковець 61), Сидоров. Головний тренер: Володимир Микитін
Турнірна ситуація зобов’язувала «Металург» вирішувати питання прямо тут і зараз, щоб не залишати інтригу на останній тур з «Оболонню». З огляду на турнірну мотивацію, запоріжці вважалися фаворитом зустрічі, тим більше команда Володимира Микитіна набрала прекрасну форму, здобула ряд важливих перемог та підходила до гри з «Гірником-Спорт» у прекрасному настрої.
Щоправда, антураж матчу серйозно зіпсувала погода. Дощ у Горішніх Плавнях не вщухає другий день, тому командам довелося грати у важких умовах. Показувати технічний та комбінаційний футбол на полі такої якості було просто неможливо. Це означало, що на перший план вийде боротьба та непоступливість.
Краще підлаштуватися до важкого газону на старті матчу вдалося господарям. Попри відсутність турнірної мотивації «Гірник-Спорт» спробував одразу заволодіти ініціативою. Команді Ігоря Жабченка вдалося забити швидкий гол. Роман Бодня підступно пробив штрафний, м’яч влучив у стійку, а далі на добиванні першим був Владислав Горбаченко – 1:0.
«Металург» швидко відібрав ініціативу, намагався атакувати і більше контролювати м’яч, але до небезпечних моментів справа не доходила. Натомість «Гірник-Спорт» міг забити ще раз – Сулейман Сейтхалілов сильно пробив з-меж штрафного майданчика – Назар Байда зреагував на цей удар, перевівши м’яч на кутовий.
З початком другого тайму «Металург» серйозно активізувався. Забити такий потрібний гол ніяк не вдавалося аж до 91-ї хвилини. Скільки ж сил було витрачено, щоб м’яч нарешті опинився у воротах Максима Коваленка. З подачі Максима Воробєя точного удару головою у самісіньку дев’ятку завдав Єгор Шалфєєв – 1:1. «Металург» навіть міг вирвати перемогу. Владислав Дворовенко на останній компенсованій хвилині зі штрафного влучив у стійку.
Ця нічия зробила «Металург» недосяжним ні для «Чернігова», ні для «Полтави». Це означає, що команда Володимира Микитіна навесні зіграє у групі кращих команд Першої ліги, які боротимуться за вакантні місця до Прем’єр-ліги. Але до цього ще необхідно провести важливий матч з «Оболонню» 27 листопада. Нагадаємо, що набрані очки з командами своєї групи йдуть у залік для підрахунку на другому етапі чемпіонату.
Прес-служба МФК «Металург»