Запорізькі дзюдоїсти мають три медалі дорослого чемпіонату України

 

У Києві, в легкоатлетичному манежі, відбувся головний старт року в національному календарі Федерації дзюдо  – чемпіонат України серед дорослих. Це вже треті змагання, які цього місяці приймала столиця нашої країни – на початку листопада тут же відбулася національна першість серед кадетів та юніорів.

Нажаль, через війну спортсменам доводиться думати не лише про змагання. Так цього разу на заваді проведення чемпіонату стала повітряна тривога, яка пролунала з самого ранку у зв’язку з масованим ракетним обстрілом всієї території України країною-терористом Росією. На щастя, близько 11 години був даний «відбій» тривоги, а разом з тим на татамі розпочалися перші сутички.

Успішно виступили на змаганнях спортсмени з прифронтового Запоріжжя, які готувалися до чемпіонату в непростих умовах.

Справжнім сюрпризом у ваговій категорії до 90 кг  став виступ 20-річного запоріжця Нікіти Батія — він зумів здолати своїх більш досвідчених суперників та стати чемпіоном України серед дорослих.

У вазі до 100 кг запоріжці здобули ще дві медалі. Програвщи лише у фіналі, срібним призером чемпіонату став Олексій Єршов. Бронзу виборов Данило Гуцол.

Близько від п’єдесталу пошани, на п’ятих місцях, зупинилися Пилипенко Дмитро (- 81 кг), Шепель Віталій (- 90 кг),  Гололобов Данило (-100 кг),   Зінькевич Анастасія (-70 кг).

У командному заліку чоловіча збірна Запорізької області посіла третє місце!