Запорізькі спортсмени піднімають бойовий дух армійців

Війна в Україні вносить свої сумні корективи в життя, втім попри жорстку агресію російської федерації, українці намагаються не втрачати бадьорості духу, і дякуючи ЗСУ, щодня роблять власну справу – кожен на своєму місці.  Навіть під час нахабного вторгнення росіян на територію України, наші спортсмени сумлінно захищають честь країни на спортивному фронті. Зокрема запоріжці цього року піднімали прапор України на найпрестижніших п’єдесталах світу та Європи. Водночас не забувають і про допомогу армії – активно волонтерять  та долучаються до корисних громадських ініціатив, поки інші роблять ставки на кіберспорт.

Однією з класних ініціатив від місцевого спортивного активу стали зустрічі з військовослужбовцями збройних сил України. Мета таких заходів – трохи відволікти військових від суворого побуту, підняти настрій та бойовий дух.

Днями солідна делегація запорізької спортивної еліти, представників Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності,  побувала в гостях у воїнів ЗСУ у розташуванні одного з блокпостів. Відвідали військових бронзова призерка Олімпійських ігор, неодноразова чемпіонка Європи, Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Олеся Повх, призер чемпіонатів світу, Європи та Європейських ігор, неодноразовий переможець міжнародних турнірів з боксу, Заслужений майстер спорту України України Дмитро Замотаєв та переможець Кубку світу, багаторазовий чемпіон України, переможець та призер багатьох міжнародних турнірів з дзюдо, Майстер спорту України міжнародного класу Вадим Синявський. Відомі спортсмени показали військовим свої нагороди, розповіли цікаві історії зі спортивного життя, разом з представниками ЗСУ показали свої вміння спортивних тренажерах, які власноруч зробили військові. На завершення вручили воїнам ЗСУ пам’ятні подарунки від Олімпійського комітету України.

Вже за кілька днів ще одна яскрава зустріч відбулася у приміщенні запорізького міського  музею «Феноменальної сили». До бійців 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України завітав срібний призер Олімпійських ігор у  Токіо, Заслужений майстер спорту  України з греко-римської  боротьби, молодший сержант ЗСУ Парвіз Насібов, разом зі своєю новоспеченою дружиною бронзовою призеркою чемпіонату світу та ІІ юнацьких Олімпійських ігор з вільної боротьби Оленою Кремзер-Насібовою. А також тренер Парвіза Насібова, заслужений тренер СРСР і України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Почесний громадянин Запоріжжя та Запорізької області Євген Олександрович Чертков, віце-президенти ЗОФГРБ, ЗТУ Валерій Смирнов і Михайло Шлайфер, тренер ЗОШВСМ з греко-римської боротьби, ЗТУ, ЗПФКіС України Віктор Міхєєнко.

Парвіз Насібов із задоволенням розповів військовим про свій життєвий і спортивний шлях, показав срібну олімпійську медаль і продемонстрував фірмовий кидок з прогином.  Бійці, які несуть службу на передових лініях захисту Запорізької області, із задоволенням слухали спортсмена і з радістю з ним фотографувалися. Зустріч стала розрадою для військовослужбовців, і на деякий час відволікла від несення служби.