Говерла використала помилки Запоріжжя

Велика кількість втрат та гірший відсоток реалізації призвели до поразки запоріжців від команди Євгена Мурзіна

8.11.2022. Суперліга Паріматч. БК «Запоріжжя» – БК «Прикарпаття-Говерла-КФВ» 55:83 (14:21, 17:30, 18:9, 6:23)

«Запоріжжя»: Тельчаров (9 + 6 передач + 3 перехоплення – 5 втрат), Хрисостоміді (6 + 4 підбирання), Головатчик (5 – 4 втрати), Буц (4 + 7 підбирань – 4 втрати), Морозов (15 + 8 підбирань) – старт; Сорочан (13 + 8 підбирань), Покоєнко (3), Козак, Дмитренко, Кліманов.

Головний тренер: Кирило Вікторов

«Говерла»: Лонюк (8 ), Старцев (16 + 7 підбирань + 7 передач), Чугунов (11 + 6 підбирань), Дроздов (11), Лесик – старт; Аврахов (11 + 5 підбирань + 4 перехоплення), Водолазький (14 + 6 підбирань), Тимофійчук (9), Ожегов, Гаврилов (3), Музиченко, Литвинов.

Головний тренер: Євген Мурзін

 

Травма Марка Бера додала кадрових проблем «Запоріжжю» перед матчами другого «баблу», тому серед тижня команда дозаявила 20-річного захисника Рафаїла Хрисостоміді, який раніше виступав за харківські клуби, зокрема, у складі «Політехніка» у минулому сезоні набирав майже 17 очок за гру. У матчі з «Говерлою» Кирило Вікторов випустив новачка у стартовій п’ятірці.

Команді наче й вдалося непогано розпочати гру. «Запоріжжя» мало лідерство у дебюті – 8:5, потім Роман Морозов наприкінці чверті знову вивів партнерів вперед – 14:13. А от далі «Говерла» відповіла своїм ривком 11:0, який серйозно надламав командний дух підопічних Кирила Вікторова. Реалізація підводила, втрат було більше, а коли суперник провів серію успішних атак здалеку, різниця сягнула критичних «-20».

Протягом першої половини, яка завершилася з рахунком 31:51, лише Віталію Тельчарову та Дмитру Сорочану вдалося оформити по 3-очковому влучанню, тоді як «Говерла» мала яскравий командний показник 7/10 – (70%). Завдання на другу половину в «Запоріжжя» було складним, але реальним, зважаючи, що гра у лідерів команди у перші 20 хвилин відверто не клеїлася.

З хорошим настроєм запоріжці й стартували у другій половині. Ривок у дебюті все продовжувався, а різниця невпинно скорочувалася. Уже «Говерла» не могла нічого влучити, реалізувавши за чверть лише 3 кидка з гри. До максимальної позначки «-8» свою команду наблизив Віталій Тельчаров. Блок-шот Романа Морозова на останніх секундах чверті теж вселяв надію, що настрою запоріжцям вистачить ще й на заключні 10 хвилин, протягом яких треба було відіграти 11 очок різниці. Та все ж таки «Говерла» свого не віддала. Втрата з-за перебору фолів двох захисників команди Рафаїла Хрисостоміді та Артема Покоєнка, а також ривок суперника на старті чверті 10:0 остаточно зняв інтригу в цьому протистоянні.

Команда Євгена Мурзіна здобула дебютну перемогу в сезоні. Запоріжці зробили рекордну кількість втрат (27) та не мали гідної відповіді з периметра. Виграних підбирань у такому матчі було замало. Найкращі цифри результативності у складі «Запоріжжя» показали Роман Морозов (15) і Дмитро Сорочан (13). Завтра на команду Кирила Вікторова чекає дуель з одеською «БІПою» о 14:00.

 

Дмитро Сорочан, гравець БК «Запоріжжя»:  
– Неправильно налаштувалися, треба було виходити й грати так, як ми робили це в третій чверті. Вважаю, що провалили початок гри, потім вже важко було повернутися. У нападі ми граємо не той баскетбол, який повинен бути, так само в захисті.  

 

Кирило Вікторов, головний тренер БК «Запоріжжя»:  
– Я попереджав хлопців, що треба виграти боротьбу, що ця команда добре бореться, ми дивилися відео, розбирали гру, бачили, що вони добре працюють на чужому щиті. Почали матч непогано, але коли з’явився тиск на м’яч, то припускалися втрат. Сьогодні у нас взагалі рекорд – 27 втрат. Був ривок у третій чверті, тоді не забили штрафні, які могли нас наблизити на відстань 1-2 атак. Штрафні теж позначилися у важливі моменти. Не забили ми – забили нам. Так рахунок повернувся до «-20». Втратили захисників через фоли, залишились з мінімальною ротацією на позиції, де треба вивести м’яч. А суперник при цьому створював пресинг протягом всієї гри. Все одно вважаю неприпустимо опускати руки та програвати з такою різницею. Ми програли боротьбу.

Джерело: Прес-сдужба БК «Запоріжжя»