Бойова нічия у матчі «Металурга» й «Полтави»

Команди віддали усі сили задля перемоги, але сильнішого так і не виявили

29.10.2022. VBET UA Перша ліга. 10 тур. Стадіон «Лівий берег» (Київ).
МФК «Металург» – СК «Полтава» 1:1 (1:1)
Голи: Сидоров (21) – Каретник (28)
«Металург»: Байда, Басов, Палюх, Дворовенко, Шалфєєв, Крапивний (Польовий 25), Піддубний (Білоцерковець 61), Сніжко, Сад, Сидоров, Кіча (Борисенко 80). Головний тренер: Володимир Микитін
«Полтава»: Вічний, Копитов, Томенко, Таранушич, Бужин, Даниленко, Каретник, Горжуй (Гайван 61), Щербак, Бичков, Стрельцов. Головний тренер: Володимир Сисенко
До початку матчу команди були сусідами турнірної таблиці, переслідуючи однакову мету – перемогти. «Полтава» підходила до цієї гри у кращому настрої – після перемоги над «Оболонню». «Металург», навпаки, мав 3-матчеву серію без перемог, втративши при цьому місце у «четвірці». Проблем запоріжцям додавали й кадрові втрати – у лазареті опинилися Могильний, Сокол і Воробєй, дискваліфікацію відбував Векляк.
Матч подарувала багато емоцій. Уже на старті «Металург» міг відкривати рахунок. Зі стандартів небезпечно пробивали Палюх, а потім і Піддубний. На 8-й хвилині полтавці відповіли ударом у поперечку Щербака. Через 5 хвилин уже Сидоров, який давненько не відзначався забитими голами, опинився віч-на-віч з Вічним, проте дуель голкіперу програв. Наполегливість молодого нападника все ж була винагороджена пізніше. Передачу з глибини від Шалфєєва Олексій ефектно обробив, прокинувши м’яч повз захисника. А потім у дотик сильно пробив повз воротаря – 1:0.
Пропущений гол полтавців зовсім не деморалізував. Навпаки, невдовзі Щербак підключив Бичкова, на чий простріл зреагував Каретник, швидко зрівнявши рахунок ударом фактично в порожні ворота – 1:1. Команди й після цього продовжували грати в яскравий, атакувальний футбол, що давало надію на забиті м’ячі після перерви. Єдине, неприємний момент стався із травмою Крапивного, якому знадобилася заміна ще у першому таймі. Ротація «Металурга» стала зовсім вузько.
Тим не менш запорізькі футболісти розпочали другу половину дуже активно. Для «Металурга» це був перший «домашній» матч на арені «Лівий Берег». Після скидки від Сидорова Сад опинився фактично сам перед воротарем Сад, але пробити не встиг, упавши на газон. Пенальті рефері не призначив, а от жовту картку півзахиснику нібито за симуляцію показав. У відповідь Бичков головою замкнув навіс від Горжуя, однак і полтавцям радіти не довелося – офсайд.
«Полтава» спробувала збільшити натиск. Неодноразово виручав свою команду Молодий Назар Байда. Найкращий шанс, мабуть, був у Стрельцова, коли він впритул направляв м’яча фактично туди, де й перебував молодий голкіпер. Серія атак завершилася тим, що саме «Металург» міг вирвати перемогу. Сидоров з лівого флангу увірвався у штрафний майданчик та упав у боротьбі з Томенком. Рефері не наважився поставити пенальті на 89-й хвилині у такому бойовому протистоянні.
Попри величезне бажання обох команд грати на перемогу, поєдинок завершився нічиєю, яка все ж вивела «Металург» на даний час на 4 місце. Наступна гра у підопічних Володимира Микитіна проти «Чернігова».
Прес-служба МФК «Металург»