Футболіст із Запоріжжя зіграє у плей-офф Ліги чемпіонів

Один зі славетних випускників запорізької школи футболу, Едуард Соболь, нещодавно продовжив контракт з клубом «Брюгге».

Бельгійська команда планує співпрацювати з 27-річним українським захисником до літа 2025 року.

Попереду у Соболя чимало відповідальних матчів, адже нещодавно «Брюгге» вперше в історії вийшов в плей-офф Ліги чемпіонів. Доречі, не проґавте можливість зробити ставки на футбол онлайн щодо подальшого перебігу цього турніру.

Що ж до «Брюгге», то він гарантував собі вихід з групи за два тури до кінця групового етапу ЛЧ — після того, як бельгійці зіграли внічию з «Атлетіко» (0:0). Таким чином команда Соболя вже не опуститься нижче другого місця в групі,  отже гарантовано виходить до плей-офф  лігі чемпіонів, що в історії «Брюгге» буде вперше за всю його 130-річну історію!

Відзначимо, що цього сезону бельгійський клуб зберіг свої ворота недоторканими у всіх чотирьох матчах Лігі Чемпіонів – одержавши сухі перемоги над «Атлетіко», «Байєром» і «Порту».  26 жовтня «Брюгге» зіграє з «Порту», а 1 листопада – з «Баєром».

А про нашого земляка, запоріжця Едуарда Соболя, відзначимо що він  виступає за «Брюгге» вже три роки – з 2019-го і зіграв за бельгійців 121 матч за клуб,  в яких забив 4 голи та віддав 14 асистів. У складі клубу українець тричі ставав чемпіоном Бельгії  2019/20, 2020/21, 2021/22, та виграв один раз Супер кубок цієї країни 2021 року.

Впевнені, що запорізькі шанувальники футболу прекрасно пам’ятають виступи Соболя і за місцевий «Металург» — де він  дебютував 2011 року у матчі проти команди «Львів», вийшовши на заміну замість Євгена Пісоцького. Свій перший матч у Прем’єр-лізі Едуард провів 14 липня 2012 проти луганської «Зорі» (підсумковий рахунок — 2:0).

Вихованця ДЮСШ ФК «Металург» швидко помітили на найвищому рівні – на нього претендували найтитулованіші клуби країни столичне «Динамо» і донецький «Шахтар. 2013-го Соболь уклав трирічний контракт із «Шахтарем». У складі якого двічі ставав чемпіоном України: 2012/13, 2013/14 та володарем Кубка України: 2012/13.

Влітку 2015-го Едуард перейшов на правах оренди до харківського «Металіста». Влітку 2017 року став грати за празьку «Славію». А 2018 року виступав за чеський клуб «Яблонець». І от нарешті 2019 року уродженець міста Вільнянськ, Запорізької області, поповнив лави бельгійського «Брюгге». Схоже на те, що тут для Едуарда все складається якнайкраще, а отже вихованець запорізького футболу може вписати своє ім’я ще й в історію Ліги Чемпіонів.