Енергодарська каноїстка Людмила Бабак – четверта на чемпіонаті світу з марафону

 

 

У португальському португальському Понте-де-Ліма сьогодні стартував чемпіонаті світу з  веслувального марафону.

У статусі лідерки збірної України вирушила на змагання каноїстка із Енергодару Запорізької області Людмила БАБАК, яка є шестиразовою чемпіонкою світу і шестиразовою чемпіонкою Європи. Вихованка Сергія СНЕЖКА не мала поразок з 2017-го року, здобувши перемоги на всіх великих змаганнях з марафону, в яких брала участь, а на чемпіонатах світу-2019, 2021 стала дворазовою чемпіонкою.

Напевно тільки диво могло завадити Людмилі БАБАК продовжити свою неймовірну серію перемог на великих стартах. І це диво, на жаль, сталося. Людмила впевнено лідирувала в короткій гонці(3,4 км), але відразу після першої перебіжки пропустила поворот і, втративши при цьому напевно сотню метрів і кілька десятків секунд, відпустила суперниць. У підсумку – 4-е місце. Вперше з 2016-го року українка поза призовою трійкою.

Але з огляду на ситуацію, такий результат гідний поваги! Людмила вже 8 місяців не була у рідному Енергодарі, який майже від початку війни знаходиться в окупації — там дишилися батькі і рідні спортсменки. Тож цілком зрозуміло, в якому емоційному стані знаходиться веслувальниця…

Бажаємо Людмилі відновитися і на довгій дистанції піднятися на вищу сходинку п’єдесталу чемпіонату світу!

 

За матеріалами «Веслування України»