МФК «Металург» має першу перемогу в сезоні

Запоріжці оформили вражаючий камбек у грі з «ЛНЗ» завдяки дублю Олексія Сидорова

3.09.2022. Перша ліга. 2 тур. МФК «Металург» – ФК «ЛНЗ» 2:1 (0:1)
Голи: Сидоров (65, 70) – Тищенко (23)
«Металург»: Байда, Воробєй, Векляк, Басов, Дворовенко, Крапивний, Сад, Шалфєєв, Кіча (Сокол 46), Сидоров, Білоцерковець
Головний тренер: Володимир Микитін
«ЛНЗ»: Попович, Тарасенко, Лопирьонок (Швець 76), Солдат, Мігунов, Полюлях (Сторчоус 73), Євдокимов, Нехтій (Галенко 73), Толочко, Савін (Замуренко 73), Тищенко
Головний тренер: Юрій Бакалов
Попередження: Басов, Сидоров, Сокол – Євдокимов
Матч «Металурга» з «ЛНЗ» не дарма вважали центральним у турі. Обидві команди прагнули максимального результату в очному протистоянні, через що гра видалася бойовою та безкомпромісною. У першому таймі гості мали перевагу – більше контролювали м’яч і створювали моменти. «Металург» розраховував на контратаки. Саме запоріжці могли першими відкрити рахунок, коли Білоцерковець прорвався на фланзі та віддав на Сидорова – Олексій пробив вище.
А на 23-й хвилині «ЛНЗ» використав свою флангову атаку. Після вдалого навісу у штрафний майданчик Іван Тищенко з близької відстані ударом головою «розстріляв» ворота Назара Байди – 0:1. Гості могли забивати й вдруге, коли Нехтій з меж штрафного майданчика сильно пробивав по воротах Байди, але молодий голкіпер встиг зреагувати та перевів м’яч у стійку власних воріт.
Другий тайм пройшов за іншим сценарієм. Володимир Микитін виконав єдину заміну, випустивши у центр поля Богдана Сокола замість Антона Кічі. У підсумку, «Металургу» вдалося перевести гру на чужу половину, де справжню феєрію влаштував Олексій Сидоров. Спочатку форвард запоріжців ефектно зіграв на випередження, замкнувши подачу з кутового ударом головою, а ще через 5 хвилин оформив дубль, «розстрілявши» ворота Андрія Поповича.
Попри намагання врятувати бодай нічию у матчі з «Металургом», команда Юрія Бакалова уже не виглядала такою організованою у нападі. Стиснувши зуби, запорізькі футболісти тримали необхідний результат до самого фінального свистка. Перемога над одним із фаворитів сезону вивела «Металург» до групи лідерів турнірної таблиці. Наступний матч у чемпіонаті запоріжці зіграють на виїзді з «Полтавою».
Джерело: МФК «Металург»