Вікторія Кесарь — срібна призерка чемпіонату Європи зі стрибків у воду

У Римі, який приймає чемпіонат Європи з водних видів спорту, в боротьбу за нагороди вступили стрибуни у воду.

У перший змагальний день Вікторія Кесарь, Ксенія Байло, Кірілл Болюх та Данило Коновалов піднялися на другу сходинку п’єдесталу у командних змаганнях.

Це перша нагорода в історії нашої команди за новим форматом проведення цього турніру. Двічі українці ставали 5-ми.

Але цього разу із сумою 399.05, спортсмени стали срібними призерами чемпіонату. Перемогу тут святкували господарі басейну італійці.

Перед початком командних змагань фаворитами тут вважалися представники Франції та Великої Британії, які на останньому чемпіонаті світу в Будапешті стали срібними та бронзовими призерами відповідно. До їх числа входили також і збірні Німеччини та України.

Згідно з новими правилами Європейської ліги плавання (LEN), ця дисципліна вимагає, щоб команди складалися від мінімум двох до максимум чотирьох членів команди, принаймні одного чоловіка та однієї жінки, які повинні виконати два індивідуальних стрибки та один змішаний синхронний стрибок, обидва з трампліну і вишки. Загалом всього 6 стрибків, у яких мають бути присутні всі шість груп обертань.

Нагадаємо, що Вікторія Кесарь предстиавляє Запорізьку область, і тренується під керівництвом ЗТУ Ірини Журавльової. Такоє на чемпіонаті Європи захищає честь України ще один запоріжець і підопічний цієї ренерки — Євген Науменко.

 

За матеріалами Федерації України зі стрибків у воду