Двадцять дитячих футбольних команд із Запорізької області беруть участь у Всеукраїнському турнірі «Кубок єдності-2021»

Масштабний турнір з футболу серед дітей 2010-2011 рр народження «Кубок єдності-2021» стартував сьогодні по всій Україні. Загалом в ньому візьмуть участь 400 команд з усіх областей, це майже 7 тисяч юних футболістів.

У Запорізькій області регіональний етап відбудеться в Запоріжжі, Мелітополі, Василівці та Пологах. У ньому візьмуть участь 20 команд з усіх районів регіону.

Турнір організований Благодійним фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» з Українською асоціацією розвитку дитячого та юнацького футболу і Благодійним фондом «Розвиток футболу України».

Ці змагання проводяться з нагоди ювілею БФ Ігоря Палиці «Тільки разом», який вже 10 років сприяє розвитку спорту, культури, медицини в Україні і підтримує талановиту молодь в науці, спорті та культурних проектах.

Турнір виконує важливу місію: привернути увагу влади та громадськості до проблем спорту. Показати, що в нас є талановита молодь, яка прославить Україну на міжнародних змаганнях.

У Запоріжжі урочисте відкриття регіональних змагань «Кубок єдності-2021» відбулося сьогодні на футбольному полі СК «FIT HAUS». Учасників привітали з початком великого свята спорту голова обласної федерації футболу Віктор Межейко і заступник голови облради Геннадій Фукс.

– Футбол для мене особисто і я впевнений для вас всіх набагато більше, ніж просто спорт. Це символ дитинства, коли у дворі ганяли у м’яч з друзями. Це символ втілення мрії для мільйонів хлопчаків. Це найгостріші відчуття, коли вболіваєш за улюблену команду. Це справжня любов до рідної країни, коли мільйони українців об’єднуються, щоб підтримати національну збірну. Тож футбол — це те, що нас дійсно об’єднує. І добре, що у нас є можливість відчути цю єдність завдяки сьогоднішнім змаганням, – підкреслив Геннадій Фукс.

Переможець запорізького регіонального етапу визначиться 19 вересня у Запоріжжі.

Команда, яка виграє в півфіналі відбіркового регіонального туру, битиметься за головний приз змагань – навчально-тренувальний збір команди на 7 днів в Буковелі.

Фінальний етап Всеукраїнського турніру з футболу серед дітей «Кубок єдності-2021» відбудеться 25-26 вересня в м Луцьк на стадіоні «Авангард».