Перші запорізькі спортсмени вже знаходяться в Японії

 

23 липня в Токіо стартують XXXII літні Олімпійські Ігри. Запорізьку область на головних змаганнях планети представляє вісім спортсменів: легкоатлети — Микита Барабанов, Катерина Климюк, Анастасія Бризгіна; стрибуни у воду – Вікторія Кесарь, Олег Сербін; плавці – Сергій Фролов, Сергій Шевцов; борець греко-римського стилю – Парвіз Насібов.

Троє з них вже знаходяться в країні сонця що сходить. Плавці Сергій Фролов та Сергій Шевцов зараз у місті Осака, де проводять тренувальні збори у складі національної команди, і вже з дня на день переїдуть до Олімпійського селища.

 

— Я зараз в Осаці на зборах, харчування не дуже, але вже скоро переїдемо в олімпійську селище, поки ж вагу втрачаю добре (сміється). 27 числа старт, налаштовуюся…  впевнений  все буде добре! — розповів сьогодні під час zoomконференції з керівництвом Запорізької області Заслужений майстер спорту України Сергій Фролов, — Дякую за підтримку тим, хто допомагає спортсменам, спорт це нелегка робота, яка потребує підтримки – для нас це дуже важливо! Перенос Олімпіади для всіх був нелегким, збився підготовчий цикл, підготовка пішла не за планом. Але ми зберемося, і покажемо все, на що ми спроможні! Для мене це третя Олімпіада я налаштований доволі серйозно, і хочу щоб Запоріжжя було на найвищій сходинці п’єдесталу. Дякую своєму тренеру Ігорю Бондаренку за те що мене виховав, дав знання в спорті, підняв мене – я йому дуже вдячний!

-Зараз знаходжуся в Осаці, потім буду переїжджати в Олімпійське селище. Свою дистанцію буду плисти вже 27 червня, як і Сергій Фролов. Хочу подякувати всім за допомогу у підготовці. Для мене відбір на Олімпіаду був одним з найскладніших у житті, я перейшов до іншого тренера, торік, коли планував виконати норматив, змагання відмінили, на інших не був в тій формі, в якій потрібно… Але зараз я впевнений, що у нас все вийде, і все буде так, як ми запланували і навіть краще! — зазначив Майстер спорту міжнародного класу Сергій Шевцов.

Ще один запоріжець, Олег Сербін, сьогодні приземлився у Токіо. 19-річний спортсмен першим серед запоріжців стартує на Олімпіаді.

26 липня Олег разом з Олексієм Середою виступатиме у синхронних стрибках на вишці 10 м.

27 липня на дистанції 800 м вільним стилем виступить Сергій Фролов, цього ж дня на 100 м вільним стилем кваліфікуватиметься Сергій Шевцов.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»