Знайомтеся, запорізькі олімпійці: Олег Сербін

Триває наше знайомство із земляками, які за кілька днів представлятимуть Україну на Олімпійських Іграх в Токіо. Продовжуючи тему стрибків у воду, яку вчора розпочали із досвідченої Вікторії Кесарь, розповідаємо про ще одного запоріжця у складі національної збірної України зі стрибків у воду.

Олег Сербін – наймолодший спортсмен в олімпійській команді Запорізької області. Стрибуну лише 19 років (20-річчя відзначить одразу після Олімпіади), втім Олег вже має звання Майстра спорту України міжнародного класу і солідний доробок нагород. Сербін — бронзовий призер юнацького чемпіонату світу у 2018 році, срібний призер чемпіонату Європи  серед дорослих (2019), дворазовий срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів (2018, 2019), багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України. Був четвертим на чемпіонаті світу (2019) та Кубку світу (2021). Саме останній Кубок світу у Токіо приніс Олегу путівки на Олімпійські Ігри – в синхронних стрибках на вишці запоріжець виступатиме з Олексієм Середою, також побореться в індивідуальних стрибках з вишки.

Перший тренер Олега – ЗТУ Журавльова Ірина Володимирівна. Зараз тренується під керівництвом ЗТУ Журавльової Ірини Дмитрівни.

Цікаві факти: Олег Сербін – продовжує славетну династію стрибунів у воду. Його мама — Світлана Сербіна — чемпіонка світу в синхроні на вишці з Оленою Жупіною (Перт-1998).

Зріст спортсмена 168 см, вага – 60 кг. Хобі – настільний теніс. Життєвий девіз: «Ні кроку назад, ні кроку на місці, а тільки вперед і тільки всі разом».