Знайомтеся, запорізькі олімпійці: Парвіз Насібов

За тиждень до старту головних спортивних змагань планети, «ЗА!спорт» знайомить своїх читачів з представниками Запорізької області, які захищатимуть честь України на цих найпрестижніних змаганнях.

Нагадаємо, до складу олімпійської збірної України увійшло вісім запоріжців – для семи з них ця Олімпіада стане першою в кар’єрі.

Розпочнемо з греко-римської боротьби, адже цей вид спорту приніс перше олімпійське золото Запоріжжю в його спортивній історії (1952 року історичне чемпіонство виборов в Гельсинки Яків Пункін).

У складі збірної України з греко-римської боротьби на токійському килимі виступить троє спортсменів, серед яких 22-річний запоріжець Парвіз Насібов.

Цей спортсмен з Миколаївщини поповнив запорізьку спортивну родину стараннями Заслуженого тренера України на СРСР Євгена Олександровича Черткова. І захищаючи честь Запоріжжя виборов срібло (2015) і бронзу (2018) юніорських чемпіонатів світу , золото (2017) і срібло (2016) чемпіонату Європи серед юніорів . Неодноразово ставав призером та переможцем престижних національних і міжнародних змагань. Торік був визнаний кращим студентом-спортсменом Запорізької області. Має звання Майстра спорту України міжнародного класу.

Олімпійську ліцензію Парвіз виборов в травні цього року, посівши друге місце престижного турніру в Болгарії.

Цікава інформація: вагова категорія в якій бореться Парвіз Насібов – 67 кг, зріст спортсмена – 170 см. Борець не одружений, а в якості хобі вказує футбол і риболовлю. Гасло Парвіза: Ніколи не здаватися!

 

Ось як прокоментував Парвіз Насібов свою задачу на виступ в Токіо, виданню Xsport:

-Я готовий. Мені лише 22 роки, і я вірю, що за допомогою Всевишнього моя мрія здійсниться. Зроблю все можливе і неможливе, щоб виграти золоту медаль для України на Олімпійських іграх в Токіо!

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»