У Дніпрорудному відкрилася потужна база для розвитку єдиноборств

 

У Дніпрорудному сталася масштабна, для цього невеличкого населеного пункту,  спортивна подія — на базі місцевого будинку культури відкрилася потужна секція з різних видів одноборств, де вже розпочали підготовку до найближчих змагань збірні області та України.

З’явився новий комфортний зал стараннями відомого тренера Миколи Бурлі. Цей наставник вже давно знаний на всю Україну, адже виховує у Дніпрорудному чемпіонів світу, Європи та величезну кількість переможців національних змагань з ММА, універсального бою, бойового самбо, рукопашу й інших видів одноборств.

16 років секція Миколи Бурлі працювала в орендованому приміщенні, і ось нарешті отримала постійну прописку у дніпрорудненському палаці культури. Щоправда аби перетворити його на спортзал довелося докласти зусиль.

«Це приміщення було не призначене для спортивної роботи, але ми за короткий час зробили ремонт, і перетворили його на спортивний зал, вже сьогодні тут тренуються члени збірної Запорізької області – йде підготовка до чемпіонату України. Тут те готуються до чемпіонату Європи з бойвого самбо місцеві хлопці, Андрій Корольов і Владислав Калюта. Тренується і діючий чемпіон світу зі змішаних єдиноборств, дніпрорудненський спортсмен Роман Сиркін»,  — розповів головний тренер обласної спортивної школи ФСТ «Динамо» з єдиноборств Микола Бурля.

Привітали наставника та його вихованців зі знаковою подією представники Асоціації спортивних організацій – Антон Карнаух, Володимир Сосуновський Роман Білка, Євген Грачов.

Голова правління АСО Антон Карнаух, відзначивши великий внесок, який робить ця команда з невеликого міста в розвиток єдиноборств усієї Запорізької області:

«На сьогодні Дніпрорудне, а саме секція Миколи Бурлі є локомотивом розвитку ММА в Запорізькій області. І те,  що вони розширили зал, збільшили кількість людей, які займаються — однозначно позитивно вплине на розвиток змішаних єдиноборств в регіоні. Це просто вражає, що навіть попри карантин, ентузіазм таких людей, як Микола, рухає вперед, та реалізовує такі проекти, які дозволять розвиватися спорту у найскладніші часи! Чудово що спорт розвивається не лише в обласному центрі а й в районах, завдяки таким людям які живуть своєю cправою і вкладають душу у виховання молоді».

 

Президент Запорізької міської федерації боксу, член Асоціації спортивних організацій Володимир Сосуновський: «Ми чуємо всі – вся область, вся Україна які у них є успіхи на національному та міжнародному рівнях! Це наче на Кубі, коли хлопці тренуються на периферії, на підручному знарядді, а потім виводять країну на лідерські позиції на Олімпійських Іграх. Мені здається, що і у нас перспектива за периферією, за віддаленими населеними пунктами. І головне, що тепер молоді є куди піти – не до пивнички, а у такий чудовий спортивний зал», — відзначив Володимир Сосуновський.

В захваті від нового залу був і директор василівського КЗ ФОК «Таврія», член правління СК «ХортА», ЗТУ з сумо Роман Білка:

«Для мене, як для тренера з боротьби, килим це святе! Є килим — це вже достатньо для того щоб займатися чоловічими видами спорту! Тут так просторо, так багато повітря, є де розвернутися. У цьому залі дійсно можна виховати чималу кількість чемпіонів, аби було бажання у дітей!»

 

Олена Назаренко, для Асоціації спортивних організацій