Юні запорізькі важкоатлети здобули дванадцять нагород чемпіонату України U15

12-17 квітня 2021 року у м. Славутич Київська область відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед кадетів до 15 років.
Збірна команда Запорізької області була представлена у кількості 8 спортсменів, зуміла вибороти 12 нагород у сумі двоборства та окремих вправах.

 

Вадим Дранос у ваговій категорії 73 кг завоював дві золоті медалі  з результатом 91 кг у ривку посів 4 місце, а у поштовху з результатом 116 кг посів перше місце, та у сумі двоборства з результатом 207 кг виборов золоту нагороду. Вадим вихованець Бердянської ДЮСШ. Тренується під керівництвом ЗТУ Олександра Савона та Романа Севостєєва.
Також у цій ваговій категорії ще був представник Запорізької команди Олексій Пилипенко. Олексій здобув також дві нагороди чемпіонату — срібло та бронзу. З результатом 89 кг у ривку посів 5 місце, у поштовху з результатом 113 кг посів друге місце, та з результатом 202 кг у сумі двоборства посів третє місце . Цей спортсмен —  Вихованець КЗ «Запорізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю» ЗОР. Тренується під керівництвом ЗТУ Анатолія Орлова та Анастасії Манєвської. Перший тренер Віталій Марсавін.

 

Раніше ми повідосляли, що Євгенія Мартиш у ваговій категорії 64 кг виборола мале срібло у ривку з результатом 56 кг, мале срібло у поштовху з результатом 66 кг,  та стала віце-чемпіонкою України у сумі двоборства — 122 кг.

Данило Борисевич у ваговій категорії 55 кг,  з результатом 72 кг посів 4 місце, у поштовху з результатом 99 кг виборов мале золото, та з результатом 171 кг у сумі двоборства став срібним призером чемпіонату України.

У змаганнях дівчат ваговій категорії 45 кг Валерія Орлова,  з результатом 45 кг  виборола бронзу у ривку,  срібло у поштовху —  54 кг. Та стала срібною призеркою чемпіонату України у сумі двоборства — та 99 кг.