Запоріжжя приймає Чемпіонат України з боксу серед юніорів

 

13 жовтня у Запоріжжі стартував Чемпіонат України з боксу серед юніорів- 44-й турнір присвячений визволенню міста Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників пам’яті героя Радянського Союзу Миколи Яценка.

 

–Чемпіонат України цього року проходить в рамках 44-го турніру, присвяченого пам’яті Героя СРСР М. Яценка та звільненню міста Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. Для нашої родини боксерів сім’ї Беладзе, це справжня традиція – 44-й рік ми проводимо цей турнір, він за ці роки мав різний статус – і всесоюзного, і міжнародного, і всеукраїнського майстерського. На всю Україну таких турнірів із давньою історією, напевно, тільки два – маріупольський імені Мазая та наш, запорізький, імені Яценка. В 2015 році він проводився в рамках Чемпіонату України до 22 років, в 2017-2019 роках – в рамках Кубка України серед чоловіків, я на всіх цих заходах був главою оргкомітету, наділеним повноваженнями від ФБУ. Тепер, у 2020 році, він пройде в рамках Чемпіонату України серед юніорів, — розповідає Почесний президент Запорізької міської федерації боксу, віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України, представник знаменитої боксерської династії Ошан Беладзе.

 

Змагання, що відбуваються на базі спортивно-готельного комплексу «Sunrise Park», зібрали 275 найсильніших юних боксерів з усіх куточків України. Протягом п’яти днів спортсмени  посперечаються за звання найсильніших у 13-ти вагових категоріях. Загалом змагання триватимуть до 18 жовтня включно.