Запорізька легкоатлетка про перенесення Олімпіади-2020: Якщо оцінити цю ситуацію в цілому, то є плюси!

В будь яких обставинах зберігати позитив! Чудовий принцип від нашої лідерки Федерації легкої атлетики Запорізької області, Катерини Климюк,  яку ми попросили прокоментувати перенесення Олімпійських Ігор в Токіо.

Нагадаємо, Катя торік принесла Україні олімпійську ліцензію в складі естафеті 4х400 м, посівши шосте місце на чемпіонаті світу в Катарі. Тож на 2020-й у спортсменки були конкретні олімпійські цілі, які несподівано перервав карантин. Втім Катерина не втрачає бадьорості духу, і продовжує підготовку в «польових» умовах:
-Якщо оцінити цю ситуацію в цілому, то є плюси, і навіть не один. По перше, я знаходжу позитив, бо розумію, що не в силі щось змінити. Цей рік ми можемо використати для того, щоб підготуватися ще краще! Кажу особисто за себе — є можливість проявити себе за рік краще, ніж би я була б готова на цей рік. Також плюсом є те, що за весь період підготовки з 2016 року до 2020, це вперше коли я перебуваю вдома більше ніж два тижні. І це насправді надає сил, бо я вже скучила за домашньою атмосферою, думаю це піде лише на користь. А ще проявить в мені стрімке бажання змагатися, після того як тривалий час перебуваєш в ізоляції. Свою підготовку я не припиняю. Незважаючи на те що стадіону немає, тренажерні зали закриті, тренуюся в польових умовах – використовую для тренування ліс, дороги у полях, виходжу із ситуації як можу. Сил мені додає надія на те, що я думаю, в кінці літа коли ця ситуація налагодиться, епідемія вгамується, можливо будуть старти в Україні чи закордоном і ми, легкоатлети, зможемо проявити свою готовність, показати результат. Тому надія є! Поки ми знаємо лише про перенесення Олімпіади. Про чемпіонати України, про закордонні комерційні старти ніякої інформації нема, тому будемо сподіватися що вони відбудуться! Думаю все не на стільки критично, є позитивні тенденції в Китаї, отже і в Європі вони також настануть, питання лише коли. Тому виходимо із ситуації з позитивним настроєм, не опускаємо руки, готуємось ще краще і ще довше!, —поділилася думками Катерина Климюк.

Що думають з приводу перенесення Олімпійських Ігор 2020 року інші провідні спортсмени і тренери Запоріжжя, дивіться 31 березня, у програмі «Тайм-аут», що розпочнеться в прямому ефірі телеканалу Z о 18.30.