Запорізька «Орбіта» стала четвертою в фіналі Кубка України

 

У Кам’янському вперше відбувся Фінал чотирьох Кубка України з волейболу. Серед кращих жіночих команд країни, які боролися за трофей була і запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ». У півфіналі нашим дівчатам протистояла тернопільска «Галичанка»

 

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» — «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» — 3:1 (25:22, 25:21, 11:25, 25:19)

(піфінал Кубка України)

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»: Міленко (21), Лозінська (10), Хилюк (10), Федик (6), Мазенко (11), Лях (5); Ротар (л), Дрьомова (1), Борознова (1). Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Лучко (12), Луханіна (12), Грицуняк (7), Харчинська (11), Пугач (6), Савченко (10); Ніколайчук (л), Луценко. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

 

У цьому двобої було багато боротьби, але, на жаль, вона супроводжувалася відвертим хвилюванням деяких гравців обох команд і, відповідно, масою помилок. Особливо з боку запоріжанок. Лише у третьому сеті, наче розлючені самі на себе, вони спромоглися видати на-гора значно якісніший волейбол, де періодично виблискували Лідія Лучко і Наталія Луханіна. Але стабільної підтримки з боку партнерок їм очевидно бракувало. Бо однозначно не кращу гру продемонстрували, зокрема, Вікторія Савченко та Ганна Харчинська, не вистачило розважливості діям Олени Грицуняк та Ксенії Пугач.

У суперниць же в кульмінаційні моменти ініціативу на себе брали Тетяна Хилюк (вона не лише якісно поралася як зв’язуюча, але й на прийомах творила справжні дива!) та особливо Олександра Міленко. Якщо у дебютах кожного сету очки «Галичанці-ТНЕУ-ГАДЗ» приносили, насамперед, Марина Мазенко та Марія Лозінська, то в кінцівках «вистрілювала» саме Міленко, котра у підсумку стала найкращим бомбардиром усього поєдинку. Відповідно, у вирішальному четвертому сеті перевага тернопільської команди була очевидною, а у складі «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» так і не віднайшлося справжнього лідера. Не вистачило й кваліфікованої ротації. Тож «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ», у цілому, закономірно прокрокувала до фіналу…

 

В іншому півфіналі южненський «ХІМІК» у надзвичайно гострій боротьбі здолав госпорадарок паркету, СК «ПРОМЕТЕЙ» — 3:2 (18:25, 25:21, 25:21, 25:27, 20:18).

В матчі за золото найтитулованіший український клуб знов був на коні, хоч далося це й не легко: «ХІМІК» — «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» — 3:1 (25:17, 17:25, 25:10, 25:22).

 

«Орбіта» ж в матчі за третє місце знов потерпіла невдачу.

 

СК «ПРОМЕТЕЙ» — «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» — 3:1 (25:11, 24:26, 25:19, 25:11)

СК «Прометей»: Напалкова (7), Дудник (25), Карпець (15), Фігуейредо (17), Ніколова, Дрозд (9); Дельрос (л), Дуденок (л), Франкевич (1), Мірчева (1), Ткаченко. Тренер – Андрій РОМАНОВИЧ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (6), Харчинська (11), Пугач (7), Савченко (13), Луханіна (9), Лучко (8); Ніколайчук (л), Луценко, Олійник. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

 

Незважаючи на болючу поразку напередодні, волейболістки «Прометея» зуміли зібратися психологічно та, крім невиразного відрізку у другій партії, в цілому впевнено володіли ініціативою. Знову в ударі була Катерина Дудник, карколомні кульбіти на прийомах видавала Вікторія Дельрос, блискавкою вистрілювала з-під сітки Діана Карпець…

Запоріжанкам же знову не вистачило надійної ігрової стабільності. Лише у другому сеті, коли в них помітно запалали очі, Вікторія Савченко і компанія спромоглися створити суперницям чимало проблем.

 

За матеріалами прес-служби Федерації волейболу України