Запорізька каратистка виборола путівку на чемпіонат світу

 

Понад тисячі учасників з усього світу взяли участь у престижному міжнародному турнірі з карате WTF 22nd Budapest Open, який був відбірковим до головного старту сезону – чемпіонату світу. До складу національної збірної України для участі у цих змаганнях увійшли троє представників запорізького клубу «Конкордія»- Савелій Лобанов, Єгор Рудковський та Еліна Селеменева. У вихованців Анатолія Михайленка завдання було одне — вибороти золото, яке автоматично означало участь у всесвітній першості.

Успішно виконала поставлену задачу Еліна Селеменева. Запоріжанка зуміла здолати усіх п’ятьох суперниць, тож у складі національної збірної виступить на чемпіонаті Світу у місті Сантьяго, Чилі.

 

  • Є моменти над якими потрібно попрацювати, тому що для нас це нова категорія, практично кожен поєдинок, це нова суперниця, якщо раніше ми два роки боролися в одній категорії, ми там практично всіх знали, то тут виходили і не знали що буде, доводилося готуватися до всього, а в межах відбору це вкрай складно, тобто якби це був просто старт — було б легше, — розповідає  тренер з карате «WTF» СК «Конкордія» Анатолій Михайленко.

 

Хоч для Еліни категорія і нова, але це не завадило їй з легкістю дійти до півфіналу, де на неї чекало протистояння зі спортсменкою набагато вищою за неї. Еліна впевнена, що головною формулою успіху є холоднокровність, яка напрацьовується з досвідом. Навіть у фінальній сутичці дівчина була максимально зосереджена і не дозволяла зайвим думкам залізти їй у голову.

 

  • Дуже багато приїхало спортсменів з України, кожен хотів потрапити в збірну, а я перед татамі не хвилювалася і просто це сприймала, як звичайний турнір, спокійно, — ділиться враженнями Еліна Селеменева.

 

Тепер на єдину представницю нашої області у складі національної збірної Еліну Селеменеву чекає надважкий період. Напередодні чемпіонату світу, який відбудеться наприкінці жовтня дівчина візьме участь ще у трьох стартах. Одним з буде відкритий чемпіонат області з карате за версією всесвітньої федерації “WTF” 6-го жовтня, який за сумісництвом є ще й відбором на першість Європи.

 

Разом з основною трійкою, яка боролася за ліцензії на чемпіонат світу до Будапешту поїхало і підростаюче покоління спортклубу “Конкордія”. Марія Коренєва, Ярослав Кінаш та Ілля Жавжаров привезли з престижного турніру бронзу.

 

Микола Замирайло