Запорізькі плавці-паралімпійці вибороли вісім медалей чемпіонату світу

 

Паралімпійська збірна України блискуче виступила на чемпіонаті світу з плавання, який відбувся в Лондоні. Вперше за історію проведення цих змагань, збірна України виборола перше командне місце, серед 77 країн-учасниць, здобувши 55нагород. Серед яких – 17 золотих, 22 срібні та 16 бронзових. Крім того українці встановили 3 рекорди світу, 5 рекордів Європи,  9 рекордів чемпіонатів світу та найбільшу кількість ліцензій для участі у Паралімпійських іграх в Токіо серед команд-учасниць чемпіонату світу з плавання – 18 путівок.

В цей неймовірний результат зробили свій внесок і запорізькі спортсмени, які додали в українську скарбничку вісім нагород.

Марина Вербова привезла додому три медалі чемпіонату світу – золото 50 м на спині, срібло — 50 м брас та  150 м комплексне плавання (тренер Олег Удалов).

Мультимедалістом змагань став і Кирило Гаращенко, в доробку якого золото в змішаній естафеті 4х100 м вільним стилем, ще й з новим світовим рекордом — 3:51.85,  срібло на дистанції 400 м вільний  стиль , та бронзові нагороди 100 м вільний  стиль і 200 м комплексне плавання (тренери Наталя Самородіна та Ірина Павельєва).

Вікторія Савцова виборола в Лондоні срібло на дистанції 50 м вільний  стиль (тренер Наталя Самородіна).

 

«ЗА!спорт»