Запорізькі волейболістки Катерина Гужва, Аліка Луценко, Софія Матешук стали сьомими на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

У рамках ХV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що завершується в Баку, дівоча збірна України U-17 у складі якої грали троє запорізьких волейболісток, провела два заключних матчі. Як відомо, підопічні Юлії Якушевої не зуміли пробитися до півфіналу, тож змагалися за 5-8 місця.

У першому протистоянні наші дівчата зійшлися з волейболістками Білорусі. І в стартовому сеті постійно перебували в ролі наздоганяючих, періодично поступаючись шістьма очками. Однак наприкінці зуміли зібратися, видали ривок 8:2 і перевели боротьбу на «більше-менше», де останнє слово також залишилося за ними – 27:25.


Натомість у другій партії, яка здебільшого нагадувала «гойдалки», вже самі дозволили суперницям краще провести кінцівку – 21:25. У третій, знову постійно поступаючись, в ендшпілі українки вчергове створили майже неможливе. Але у вирішальному розіграші припустилися прикрої помилки – 23:25. Нарешті, у четвертій, ведучи чотири м’ячі, дозволили білорускам завдати нищівного контрудару – 11:1 і надалі вже нічого зробити не змогли – 20:25.


Таким чином, поступившись – 1:3, українська збірна була змушена зіграти лише за 7-8 місця. Її суперницею стала головна невдаха турніру – Болгарія. І знову, як і в груповому раунді, підопічні Юлії Якушевої відіграли розважливіше – 3:0 (25:18, 25:23, 25:21). Таким чином, саме вони фінішували у змаганнях сьомими.


А чемпіоном Європейського юнацького олімпійського фестивалю стала збірна Росії, котра у фінальному поєдинку здолала впертий опір команди Румунії – 3:1 (23:25, 25:16, 25:19, 25:17).

 

Прес-служба ГО ФВУ