Олександр Тютюнник став чемпіоном світу з ушу

Запорізькі спортсмени повернулись переможцями з чемпіонату світу серед дорослих, юніорів та юнаків з традиційного ушу. З цієї нагоди відбулась пресконференція в облдержадміністрації за участі золотого призера Олександра Тютюнника та тренерки Наталії Храмової.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова повідомила, що п’ять медалей, з яких одна золота, одна срібна та три бронзові привезли наші ушуїстри з VIII чемпіонату світу, який відбувся у Китаї.

 

— З 14 по 18 червня 2019 у провінції Сичуань у підніжжя гори Емейшань відбувся VIII чемпіонат світу з традиційного ушу. У цих змаганнях взяли участь приблизно 3000 спортсменів з 50 країн світу, серед яких були і представники України. До складу збірної команди увійшли 26 ушуїстів, серед яких троє представників нашої області. Це Олександр Тютюнник, Олександра Березіна та Кирило Мухін, — повідомила Наталія Власова.

 

У перший день чемпіонату Кирило Мухін змагався у розділі традиційна зброя — шаолінь дао (шабля храму Шаолінь). Разом з ним у його категорії змагалися 17 атлетів. Кирило здобув бронзу. У той же день Олександра Березіна повторила досягнення свого товариша по команді та здобула бронзову нагороду у розділі «Традиційний кулак».

 

Наступного дня Олександра Березіна продемонструвала мистецтво володіння парними шаблями (шуан дао). Яскравий виступ дозволив Олександрі посісти друге місце серед 18 найкращих суперниць у розділі «Традиційна зброя».

 

У стилі «Ча цюань» (традиційний кулак) Кирило Мухін повторив своє досягнення та зміг посісти третє місце.

 

У останній день змагань Олександр Тютюнник, який також демонстрував стиль «Ча цюань», зміг вибороти найбажанішу нагороду Всесвітнього форуму з ушу — золоту медаль. Серед 15 найкращих атлетів світу Олександр з великим відривом зміг посісти перше місце.

 

— Збірна команда України з ушу здобула 14 золотих нагород, що є найкращим результатом за всю історію цього виду спорту у нашій країні, — підсумувала Наталія Власова.

 

Посадовець вручила грамоти облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток спорту та популяризацію цього виду спорту Олександру Тютюннику та тренерці Наталії Храмовій.

 

Довідково.

Запорізька федерація ушу на сьогодні день є однією з найсильніших команд України з ушу. Обласна федерація нараховує 30 тренерів, в т.ч., троє заслужених тренерів України і близько 1000 вихованців. Серед них  шість майстрів спорту України міжнародного класу, 10  майстрів спорту України та 15 кандидатів у майстри спорту України. За рейтингом 2014 року, ДЮСШ № 10, на базі якої відкрито відділення ушу, визнана найкращою спортивною школою Запорізької області та другою в Україні.

Вихованці Запорізької федерації беруть участь у показових виступах, концертах, шоу, на головних заходах міста та області, у складі створеного, саме для таких свят, театру Китайських бойових мистецтв «Тянь Лун».

Щорічно в літній період ось уже протягом 26 років організація проводить дитячо-оздоровчі спортивні табори для своїх вихованців. Де на канікулах мають змогу продовжувати навчання велика кількість юних спортсменів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА